Studiul privind calitatea salatelor de icre face parte din Campania Nationala de Informare si Educare: ”Sa invatam sa intelegem eticheta!”.
Un studiu realizat de APC- Asociatia Pro Consumatori a scos la iveala faptul ca peste 80% dintre produsele de pe piata din categoria icrelor colorate contin conservanti, peste jumatate dintre aceastea au intre 5 si 7 aditivi alimentari si cel putin o treime contin carmin, un colorant provenit din extract de gandaci.
In cadrul studiului, APC a descoperit ca:
80% din produsele analizate contin conservanti.
Cartofi prajiti cu sare si otet balsamic! Reteta ca la mama acasa!
69% din sortimentele analizate contin acid citric.
52% din sortimentele analizate contin agenti de ingrosare.
52% din produsele analizate contin intre 5 si 7 aditivi alimentari.
32% din sortimentele analizate contin carmin.
La 49% dintre sortimentele analizate continutul de icre variaza intre 6% si 11%.
55% dintre sortimentele analizate contin icre tarama (amestec de icre de calitate inferioara de la diferite specii de pesti).
Sursa: Realitatea.net