Mereu ne-am dorit să avem o siluetă de invidiat şi să avem un corp tonifiat însă niciodată nu am avut destulă voinţă pentru a ajunge la cele mai bune rezultate.
Chiar dacă începem să ţinem foarte multe diete şi de fiecare dată avem impresia că totul va fi perfect, ajungem să clacăm şi să intrăm în primul fast-food pentru a devora un burger sau pentru a mânca cea mai mare prăjitură cu ciocolată.
Ar trebui să înţelegem că cele mai bune diete sunt cele uşoare, pe care le putem ţine pe termen lung. Asta ne ajută nu doar să slăbim vizibil într-un timp scurt dar şi să ne menţinem pe termen lung şi să facem din asta un stil de viaţă.
Cea mai cunoscută dietă este dieta Dukan care are şi cele mai bune rezultate.
Dacă ţii dietă nu înseamnă că trebuie să renunţi definitiv la alimentele pe care le iubeşti ci să le consumi cu moderaţie, preponderente fiind întotdeauna fructele, legumele şi carnea slabă.
Iată o dietă simplă ce te va ajuta să scapi de kilogramele în plus şi să te menţii în formă pe tot parcursul vieţii.
Pentru a avea cele mai bune rezultate ar fi indicat să apelezi la dieta pe bază de salate.
Există mii de reţete de salate cu care te poţi juca pe tot parcursul acestei diete. Fie că îţi doreşti că ai o masă în care să mănânci doar legume sau vrei să ai parte şi de carbohidraţi, această dietă este cea mai bună.
Ideea de bază este aceea că toate mesele trebuie să includă şi legume. Fie că alegi să consumi o salată simplă sau una extrem de sofisticată, vei reuşi să slăbeşti consumând şi alimentele pe care le iubeşti, în diferite combinaţii.
Iată câteva reţete de salate ce îţi vor răsfăţa papilele gustative şi te vor face să îţi doreşti să mănânci din ce în ce mai sănătos.
1. Salată de Valeriană, Ridichi, Brânză cu mucegai albastru şi Nuci Pecan Zaharisite
Valeriana este o salată fragedă, cu aromă de nuci, care se vinde în pungi gata de utilizare, la raionul de verdeţuri din cele mai multe supermarketuri. Pentru a o înlocui foloseşte un amestec de rucola cu frunze de spanac tânăr. Nucile Pecan zaharisite pot fi pregătite chiar şi cu o săptămână în avans deoarece pot fi depozitate în recipiente etanşe şi ţinute la temperatura camerei.
Gramajul acestei salate va fi pentru 4 porţii
Pentru sos avem nevoie de:
Jumătate de ceapă mică, tocată
Două linguri de oţet de vin roşu
O linguriţă de muştar de Dijon
Piper proaspăt măcinat
Sare
80 ml de ulei de măsline
60 g de nuci pecan
1 linguriţă de zahăr
¼ linguriţă de pudră de muştar
Praf de pudră de ardei Cayenne
125 g Valeriană
Opt ridichi
feliate foarte subţire
125 g de brânză fărămiţată cu mucegai albastru
Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.
Pentru prepararea sosului, amestecă într-un bol ceapa, oţetul şi muştarul de Dijon. Adaugă sare şi piper după gust. Lasă tot amestecul pentru 30 de minute la temperatura camerei pentru ca aroma să devină mai puţin intensă.
După ce au trecut cele 30 de minute, toarnă uleiul de măsline în fir subţire şi amestecă încontinuu, până în momentul în care dressingul devine fin şi gros.
Ai apoi, clăteşte într-o strecurătoare nucile pecan şi lasă-le să se scurgă bine. Amestecă într-un bol zahărul, pudra de muştar şi pudra de ardei Cayenne. Adaugă nucile pecan şi amestecă foarte bine. Întinde-le într-o tavă şi coace-le la cuptor timp de 10 minute până obţin o culoare de maro închis. Lasă-le deoparte la răcit.
Amestecă frunzele de valeriană şi ridichile într-un bol, amestecă cu sosul până totul devine condimentat şi apoi adaugă brânza şi nucile pecan.
2. Salată de măr verde şi ţelină
Această salată este una extrem de proaspătă şi crocantă. Poate fi servită ca aperitiv, garnitură sau chiar şi pentru a curăţa papilele gustative între felurile de mâncare principale.
O linguriţă de boabe de coriandru
4 mere verzi, acrişoare
Zeamă de la o lămâie
O linguriţă de ulei de nuci
Două tulpini de ţelină dulce Apio, feliate cât mai subţire
Sare
Piper proaspăt măcinat
Prăjeşte coriandrul într-o tigaie mică, la foc mediu, pentru aproximativ 3 minute. Pune-l apoi într-un mojar şi zdrobeşte-l bine.
Curăţă merele de cotor, fără a le decoji, şi taie-le beţişoare. Amestecă într-un bol merele, zeama de la lămâie, uleiul de nuci, ţelina, coriandrul, sarea şi piperul proaspăt măcinat.
Amestecă toate ingredientele iar salata e gata pentru a fi servită.
Aceste reţete pot fi foarte uşor modificate după propriul gust şi pot fi servite în orice parte a zilei.