Ce dispozitiv trebuie să existe în casele românilor. Persoanele care nu îl au riscă amenzi de 1.000 de lei

Ce dispozitiv trebuie să existe în casele românilor.  Persoanele care nu îl au riscă amenzi de 1.000 de lei
Ce dispozitiv trebuie să existe în casele românilor. Persoanele care nu îl au riscă amenzi de 1.000 de lei

Guvernul a luat decizia ca în casele tuturor locatarilor să existe repartitoare pentru calorifere, altfel, ei vor fi predispuși să plătească o amendă de 1.000 de lei.

Românii care au locuința la bloc și sunt racordați la sistemele centralizate de încălzire sunt de acum înainte în atenția Guvernului. Repartitoarele pentru calorifere, reprezintă sistemul de contorizare a căldurii primite de fiecare locatar în parte a unui bloc.

Citește și: Se oferă 630 de lei de persoană. Ce categorie de români va primi mai mulți bani de la 1 Martie

Ce dispozitiv trebuie să existe în casa oricărui român

Executivul a luat hotărârea ca anul 2023 să fie ultimul în care românii scapă de această obligație, iar persoanelor care nu se vor supune regulilor vor risca amenzi destul de mari.

Amenzile pot ajunge până la 1.000 de lei

Persoanele care sunt conectate la rețeaua centralizată de încălzire vor avea această obligație, deoarece locatarii care au centrale termice pe gaz nu se încadrează în această categorie.

Legea va intra în vigoare de la 31 decembrie 2023, iar sancțiunile sunt destul de mari. Amenzile sunt diferite în funcție de tipul de imobil deținut.

Asociația Energia Inteligentă a transmis că românii care nu se vor conforma regulilor și nu își vor monta repartitoarele respective vor fi amendate în felul următor. Pentru proprietarii care dețin o garsonieră sancțiunea aplicată este de 100 de lei, pentru un apartament cu două camere contravenția ajunge până la 400 de lei, în timp ce pentru un apartament de 4 camere amenzile vor depăși 500 de lei.

Cu toate că amenzile sunt mari acestea pot fi evitate cu costuri minime. Prețul unui repartitor nu este mai mult de 100 de lei, însă trebuie montat un repartitor pentru fiecare calorifer din locuință.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Pentru a economisi și mai mulți bani, trebuie să fii atent la ceea ce cumperi.

Există multe tipuri de repartitoare pe piață. Unele dintre ele permit citirea la distanță, acestea vor deveni obligatorii din 2027, conform deciziilor la nivelul Uniunii Europene. Prin urmare, este recomandat să le instalați de acum înainte.

Ce dispozitiv trebuie să existe în casa oricărui român
Ce dispozitiv trebuie să existe în casa oricărui român[Sursa foto: Pexels.com]

Românii își pot monta repartitoarele până la 31 decembrie

Deputata USR, Cristina Prună, a menționat că în ultimul an a stat de vorbă cu zeci de președinți de asociații de bloc, care i-au explicat de unde vine reticența montării acestor repartitoare și a aflat că au fost asociații care le-au montat, iar apoi

le-au demontat.

„Am stat de vorbă în ultimul an cu zeci de președinți de asociații de bloc care mi-au explicat de unde vine reticența montării acestor repartitoare. Am aflat că au fost asociații care le-au montat și apoi le-au demontat pentru că au existat probleme cu costurile și repartizarea agentului termic. Principiul de a plăti cât consumi este corect, însă, din discuțiile avute, am înțeles că repartitoarele, așa cum sunt ele astăzi nu răspund acestei nevoi.

E necesară o discuție mult mai amplă pentru a găsi soluții serioase în următorul an”, declară deputata USR Cristina Prună, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii și servicii, conform unui comunicat de presă

Legea eficienței energetice( nr. 121/2014), prevede ca românii racordați la sistemele de încălzire centralizată să-și monteze repartitoare până la 31 decembrie 2022, însă, anul trecut USR a obținut amânarea acestei obligații cu an.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cristina Prună a mai mărturisit că deși termenul prevăzut de lege se apropie de final, montarea repartitoarele de către asociațiilor de proprietari nu s-a realizat, deoarece beneficiile acestora nu sunt clare.

„Acum, deși termenul prevăzut de lege se apropie de final, montarea repartitoarelor de către asociațiile de proprietari nu s-a realizat deoarece beneficiile acestora nu sunt încă clare. USR a depus, prin urmare, încă un amendament pentru amânarea obligației montării repartitoarelor până la 31 decembrie 2023, amendament adoptat de Parlament. USR va continua să urmărească interesul cetățenilor. Orice obligație pentru români trebuie să fie în beneficiul lor și să nu să genereze cheltuieli inutile pentru aceștia”, potrivit deputatei Cristina Prună.

Ce dispozitiv trebuie să existe în casa oricărui român
Ce dispozitiv trebuie să existe în casa oricărui român[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Veste de ultima oră pentru pensii. Cât vor fi femeile nevoite să muncească



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Care este pensia lui Horia Moculescu, după patru decenii de carieră. Artistul nu se mândrește cu această sumă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies