Ce e bine să faci de Nașterea Maicii Domnului 2024 ca să ai spor și armonie în casă. Tradiții și superstiții

nasterea maicii domnului
Nașterea Maicii Domnului

Nașterea Maicii Domnului, sărbătorită pe 8 septembrie, este un moment de mare însemnătate în calendarul ortodox, cunoscută și sub numele de Sfânta Maria Mică. Află din acest articol care sunt tradițiile și superstițiile pe care le respectă credincioșii, în această zi de sărbătoare.

Data de 8 septembrie este o zi foarte importantă pentru credincioșii, deoarece reprezintă Nașterea Maicii Domnului. Pentru avea spor și armonie în casă, este bine să respecți anumite tradiții străvechi. Descoperă în acest articol care sunt acestea, dar și ce nu este bine să faci în această zi și ce alimente se împart de Sfânta Maria Mică.

Ce e bine să faci, pe 8 septembrie, de Nașterea Maicii Domnului 2024

Citește și: Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului, la vreme de necaz și întristare. Cuvintele puternice de mare ajutor

nasterea maicii domnului 2024
Nașterea Maicii Domnului[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce nume se sărbătoresc de Sf. Maria. Cui să urezi La Mulți Ani

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sfânta Maria Mică este prima sărbătoare din cursul anului bisericesc. De asemenea, este cea mai importantă sărbătoare a toamnei și sărbătorește atât în biserica ortodoxă, cât și în cea catolică. De sute de ani, există numeroase tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le respectă în această zi. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci în această zi de mare importanță este să te rogi la Maica Domnului și să mergi la biserică.

Rugăciunile adresate Fecioarei Maria în această zi au o putere deosebită, indiferent că te rogi pentru sănătate, armonie sau împăcare. O altă tradiție este să aprinzi o lumânare lângă icoana Maicii Domnului, în special dacă porți numele de Maria sau derivate ale acestui nume.

Alimentele care se împart de Sfânta Maria Mică

nasterea maicii domnului traditii
nasterea maicii domnului traditii[Sursa foto: freepik]

Pentru a aduce binecuvântare în casă, cu ocazia sărbătorii de Nașterea Maicii Domnului, credincioșii trebuie să împartă alimente la biserică sau oamenilor nevoiași.

Printre alimentele care se împart pe 8 septembrie se numără: pâinea și fructele de toamnă. Pâinea simbolizează hrana sufletească și materială, iar fructele de toamnă sunt considerate aducătoare de belșug și prosperitate. Este important ca aceste alimente să fie sfințite la biserică, înainte de a fi oferite. Pentru binecuvântare, credincioșii obișnuiesc să sfințească și să împartă și lumânări.

Ce nu e bine să faci pe 8 septembrie

sfanta maria mica
Sfânta Maria Mică[Sursa foto: freepik]

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

De Sfânta Maria Mică, există și câteva interdicții pe care credincioșii trebuie să le respecte, pentru a evita ghinionul și pentru a păstra armonia în casă. Nu este bine să speli rufe sau să faci alte treburi casnice, fiindcă 8 septembrie este o sărbătoare importantă în calendarul ortodox. De asemenea, nu este bine să faci treburi grele sau activități care implică efort fizic intens. Această zi trebuie să fie una de odihnă și rugăciune.

În popor se spune că cine muncește din greu în această zi va avea parte de ghinion și va atrage boli. Mai mult, nu este bine să te cerți în această zi, fiindcă cearta îți va afecta echilibrul din casă.

Alte tradiții, obiceiuri și superstiții de Nașterea Maicii Domnului

Există o tradiție străveche, ce poartă numele de „Cozonacul Maicii Domnului”. Aceasta spune că persoanele bolnave trebuie să prepare, în ajunul sărbătorii, un cozonac cu stafide, pe care să îl rumenească și apoi să urmeze un ritual specific. Cozonacul trebuie rupt în două bucăți, iar apoi jumătate este aruncat în curtea casei, iar cealaltă jumătate este mâncată de către bolnav. Apoi, credinciosul trebuie să rostească următorul jurământ: „Atâta vreme cât voi trăi, nu voi mai gusta carne de capră. Pentru boală un cozonac, pentru mine vindecare şi sănătate!” De asemenea, tradiția spune că bolnavul trebuie să deguste un pahar de vin roșu.

O altă tradiție spune că femeile însărcinate trebuie să se roage Maicii Domnului pentru o naștere ușoară și pentru un bebeluș sănătos. De asemenea, și femeile care își doresc să fie mame trebuie să rostească rugăciuni destinate Maicii Domnului, cerându-i ajutorul și binecuvântarea, deoarece acestea sunt foarte puternice.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

De ce poartă miresele voal în ziua nunții. Semnificație și obiceiuri

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies