Ce efect are stresul asupra tenului femeilor. Cum poate afecta calitatea pielii

efectele stresului asupra pielii
Efectele stresului asupra pielii

Stresul afectează întregul organism, în special aspectul pielii. O mulțime de persoane se confruntă cu probleme la nivelul tenului, chiar din cauza stresului și a problemelor emoționale.

În cadrul unui interviu, dermato-venerologul Iuliana Lupu, a explicat care sunt cauzele afecțiunilor pielii, dar și cum putem combate aceste situații neplăcute.

Ce forme de stres există și cum afectează tenul

ingrijirea tenului
Îngrijirea tenului[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Exfolierea și hidratarea sunt esențiale pentru îngrijirea pielii femeilor

Indiferent de vârstă sau context social, cu toții ne confruntăm cu stresul la un moment dat, într-o formă sau alta.

Medicul a explicat de ce această problemă are efecte negative chiar și la nivel extern. Mai mult, în perioadele stresante din viață, oamenii tind să consume mai mult alcool, zahăr sau carbohidrați, ceea ce reprezintă o situație care conduce la probleme cu tenul.

,,Stresul afectează tot. În momentul când suntem stresați, organismul nostru eliberează hormoni de stres, care ne modifică comportamentul și niște funcții fiziologice, pentru a ne adapta.

Poate să fie intern, adică stresul psiho-emoțional, variațiile hormonale, o dietă neadecvată, lipsa somnului. Poate să țină și de factori externi și aici sunt radiațiile ultraviolete, fumatul, poluarea și chiar tratamentele cosmetice agresive.”, a declarat medicul.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Când începe pielea să sufere modificări

dermatita seboreica
Când apare dermatita seboreică[Sursa foto: Freepik]

Odată ce ne confruntăm cu stresul, atât pielea de la nivelul corpului, cât și tenul, se pot confrunta cu probleme, ce nu doar că au un aspect inestetic, ci pot da și senzații neplăcute, precum mâncărimi, descuamarea pielii sau chiar arsuri, în cazurile ceva mai grave.

,,Atunci când apar acești hormoni, pielea noastră suferă și ea modificări. În primul rând este afectată bariera cutanată și pierdem apa, deci se deshidratează, scade sinteza de acid hialuronic și se înrăutățesc afecțiunile precum dermatita atopică.

Glandele sebacee produc mai multă grăsime și avem mai multe leziuni de tip acnee, rozacee și dermatită seboreic
ă.”, a povestit specialistul.

Când apare dermatita seboreică

În aceste perioadă, în funcție de fiecare persoană și de tipul tenului, pielea devine mai sensibilă, se înroșește, își pierde elasticitatea, strălucirea, apărând pete depigmentare sau ridurile fine. O afecțiune care este specifică stresului este dermatita seboreică.

Din nefericire, aceste probleme cu acneea pot să aibă efecte ulterioare, lăsând pete postacneice, care se îndepărtează, de cele mai multe ori, prin tratamente cosmetice.

,,Există niște afecțiuni, cum sunt dermatita seboreică, acneea, rozaceea sau dermatita atopică, care au pusee în perioadele noastre de stres.”, a precizat medicul dermatolog.

Citește și: Zi decisivă pentru Claudia Pătrăşcanu. Judecătorii au luat o decizie după ce fosta soacră a acuzat-o că ar fi pus microfoane în ghiozdanele copiilor- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cum trebuie să avem grijă de pielea noastră

cosuri de la stres
Stresul poate cauza acnee[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Cum ne alegem nuanța potrivită pentru fondul de ten

În special atunci când tenul are de suferit, este important să acordăm o atenție sporită. Chiar dacă te confrunți cu acnee sau cu un ten gras, este esențial să îți hidratezi pielea și să folosești produse speciale.

În momentul în care rutina de îngrijire pe care o folosești nu își mai face efectul, este momentul să mergi la doctorul dermatolog. De asemenea, un alt aspect important este faptul că te ul trebuie ferit de razele UV. De aceea, o cremă cu factor de protecție este indispensabilă pentru îngrijirea completă.

,,Nu folosim lucruri agresive, ne spălăm cu produse blânde, aplicăm loțiuni sau geluri pe bază de acid hialuronic, pentru a crește gradul de hidratare al pielii și aplicăm produse antioxidante. Aici vorbim de vitamina C și B3. Aplicate pe piele, reduc impactul pe care soarele și radicalii liberi dați de soare, îl au asupra pielii, reduc inflamația.”, a povestit doctorul specialist.
Chiar dacă îngrijirea externă joacă un rol foarte important, este important să avem grijă de organismul nostru, pe interior. Este recomandat ca hidratarea optimă să nu lipsească din stilul nostru de viață, pentru ca tenul să aibă un aspect luminos, ferm, iar ridurile să fie mai puțin vizibile. O alimentație cât mai sănătoasă, fresh, bazată pe legume și fructe, va ajuta pielea semnificativ, fiind mai sănătoasă și având un aspect mai plăcut.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Cum poți avea un nas perfect fără bisturiu. Tehnici și metode de remodelare facială

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Virginia de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Iată cum arăta concurenta în urmă cu patru ani, înainte de a recurge la mici intervenții estetice la nivelul feței

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies