Aflați din rândurile următoare ce este acidul glicolic și cum îl introduci în rutina ta de îngrijire.
Există o mulțime de acizi care ne ajută să ne păstrăm aspectul tânăr și ferm al pielii și sunt esențiali în rutina noastră de îngrijire dacă vrem să avem parte de un ten perfect lipsit de imperfecțiuni. Printre aceștia se numără și acidul glicolic, care este adesea folosit în compoziția diferitelor produse de îngrijire a tenului și are o influență pozitivă asupra aspectului ferm al pielii, luptând împotriva îmbătrânirii acesteia.
Așadar, în rândurile următoare voi găsiți mai multe informații despre ce presupune o rutină de îngrijire a tenului cu acid glicolic și care sunt beneficiile acestuia asupra pielii.
Ce este, de fapt, acidul glicolic
Acidul glicolic este o substanță exfoliantă, care face parte din familia acizilor alfa-hidroxi. Acesta este solubil în apă și acționează ca un exfoliant ușor pentru piele. El se găsește atât în formă naturală, cât și în componența diferitelor produse de îngrijire a pielii și derivă din plante precum trestia de zahăr, sfecla sau ananasul.
Potrivit specialiștilor în domeniu, acest acid are cele mai mici molecule și acționează ca un exfoliant asupra pielii, dar în același timp este foarte blând cu pielea și pătrunde în profunzime, oferindu-i un aspect tânăr,
redând strălucirea naturală a tenului. De asemenea, estompează imperfecțiunile de suprafață și ameliorează petele pigmentate, reducând în profunzime și apariția ridurilor.Practic, acidul glicoli acționează ca un peeling, slăbim legătura dintre celulele moarte ale pielii și stimulând regenerarea celulară.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cum să folosești acidul glicolic
Citește și: Trei ingrediente cu proprietăți antioxidante care susțin sănătatea pielii
Acidul glicolic poate fi integrat cu ușurință în rutina de îngrijire a tenului, atât pentru tenul gras, cât și pentru cel uscat, deoarece acesta are în componența sa anumite substanțe care exfoliază pielea într-un mod bând și nu usucă tenul după folosirea acestuia.
Pentru o acțiune cât mai eficientă a acestuia, specialiștii în domeniu recomandă folosirea acidului glicolic în rutina de dimineață. Acesta trebuie aplicat pe tenul curat. Așadar, după ce ați folosit un gel de curățare pentru tipul vostru de ten și ați îndepărtat impuritățile, puteți aplica acidul glicolic pe ten.
Foarte important este să nu uitați de aplicarea cremei cu factor de protecție în rutina cu acidul glicolic.
De asemenea, nu se recomandă folosirea acidului glicolic în combinație cu alți compuși cu efect exfoliant precum retinol sau alt tip de acizi AHA, deoarece compoziția chimică a acestora în combinație ar putea avea efecte negative asupra tenului, facilitând uscarea pielii și apariția iritațiilor.
Ce beneficii îți oferă acidul glicolic
Citește și: Cea mai bună îngrijire antirid. Sfaturi și produse recomandate
Citește și: Cele mai bune solutii anti-aging, care ofera rapid fermitate si stralucire pielii
Printre beneficiile acidului glicolic pe care le are asupra tenului se numără efectul lui antirid. Este dovedit științific că o rutină corectă cu acid glicoli poate să diminueze profunzimea ridurilor, oferind astfel aspectul neted al pielii. Datorită faptului că acidul glicolic sporește producția de colagen, acesta asigură fermitatea și elasticitatea pielii chiar și în cazul persoanelor care se află la o vârstă înaintată, iar organismul lor produce tot mai puțin colagen.
De asemenea, datorită compușilor săi chimici, acesta este un bun exfoliant care asigură regenerarea țesuturilor pielii și promovează reînnoirea celulară și sinteza colagenului. Totodată, sporește elasticitatea cutanată și estompează petele pigmentate și imperfecțiunile pielii.
Așadar, întrucât are efect exfoliant și deblochează porii, acidul glicolic reușește să prevină apariția coșurilor și a punctelor negre și este un aliat de nădejde în lupta cu acneea și alte imperfecțiuni ale pielii. Mai mult, poate diminua și semnele lăsate de acnee pe ten, prin accelerarea regenerării pielii.
Acidul glicolic favorizează în același timp menținerea unui nivel optim de hidratare cutanată.Studiile în domeniu au arătat că acidul glicolic poate capta moleculele de apă din aer direct în țesuturile pielii, oferind astfel hidratare în permanență.