Ce este anșoa și la ce se folosește. Este un ingredient de bază în bucătăria mediteraneană!

Ce este anșoa și la ce se folosește. Este un ingredient de bază în bucătăria mediteraneană!
Ce este anșoa și la ce se folosește

Rețetele care conțin anșoa sunt extrem de gustoase, datorită faptului că acest aliment are o savoare aparte. Iată la ce se folosește și în ce combinații.

Marii bucătari folosesc cu încredere anșoa, pentru a da un gust special preparatelor. Avantajul deliciosului anșoa este că se potrivește de minune cu aproape orice alt ingredient. Cu siguranță ați observat în supermarket-uri, la raionul de pește și produse din pește, borcanele care conțin niște pești micuți, conservați în ulei. Este vorba despre anșoa, care nu ar trebui să lipsească din bucătăria dumneavoastră.  

Ce este anșoa

Ce este anșoa și la ce se folosește[Sursa foto: freepik]

Și nu o spunem noi, ci marii bucătari, care folosesc anșoa în foarte multe preparate. Puteți pune acești pești în salate, în dressinguri, în tocănițe, pe pizza sau în diverse sosuri. 

Bineînțeles că puteți să mâncați și anșoa simplu, direct din borcan. Aveți însă grijă că este destul de sărat, așa că mai bine îl serviți alături de roșii sau în omletă, pentru un mic dejun delicios. 

Anșoa este un pește mic, argintiu, care trăiește în apele Mării Negre, în Marea Mediterană, în Oceanul Pacific și în Oceanul Atlantic. Cel mai des, acesta se găsește direct conservat, în ulei sau în sare. 

Fiți atenți atunci când cumpărați un borcan cu anșoa să fie conservat în ulei de măsline, pentru că acesta este cel mai gustos. 

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Dacă veți lua anșoa conservat în sare, lăsați peștii în apă, ca să mai scăpați de gustul extrem de sărat. 

ce este pestele ansoa
Ce este anșoa și la ce se folosește[Sursa foto: PixaBay]

La ce se poate folosi deliciosul anșoa

În cazul în care nu vă place să mâncați anșoa simplu, direct din borcan, folosiți acest ingredient pentru a prepara un prânz sau o cină delicioasă. 

Salata Nicoise poate fi preparată cu anșoa, în loc de ton. De asemenea, salata Caesar, una dintre cele mai apreciate din lume, este mult mai gustoasă, dacă îi adăugați și anșoa. 

Preparați și o pastă de măsline cu anșoa și capere, care poartă denumirea de Tapenade și este originară din Franța. O puteți mânca pe pâine prăjită sau o puteți folosi în alte preparate care conțin pește. 

Ce este anșoa și la ce se folosește[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Anșoa merge de minune și dacă faceți paste puttanesca. Acestea mai conțin roșii decojite, măsline, usturoi și capere. 

Dressingul din anșoa se prepară imediat și se servește peste diferite tipuri de salată. Trebuie doar să pisați foarte bine peștele și să îl amestecați cu maioneză. 

Anșoa se potrivește la gust cu tonul, dar și cu creveții. Și carnea de vită se poate găti cu anșoa, pentru o aromă deosebită. 

O altă idee este să amestecați anșoa cu unt și să serviți pe o felie de pâine prăjită sau peste o porție de cartofi la cuptor. Și nu în ultimul rând, anșoa se potrivește și cu brânză.

ce inseamna ansoa
Ce este anșoa și la ce se folosește[Sursa foto: PixaBay]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Tort cu nuci pecan și cremă de cafea, perfect pentru o ocazie specială. Descoperă cum să prepari un tort cu nuci pecan care va cuceri papilele gustative!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies