Cum a ajuns apa micelară să fie un produs atât de cunoscut în rutina zilnică și de ce trebuie să alegi și tu o astfel de apă.
Apa micelară a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, iar fiecare companie cosmetică are cel puțin un tip de apă micelară. Iată în articolul de mai jos ce este apa micelară, dar și cum acționează asupra tenului și de ce trebuie inclusă în rutina zilnică de curățare.
Apa micelară este una dintre cele mai des folosite produse cosmetice în rutina de zi cu zi, oferind o curățare blândă și rapidă a tenului.
Ce este, de fapt, apa micelară și ce conține
Atunci când vine vorba despre compoziția apei micelare, trebuie știut faptul că aceasta este o soluție lichidă, cu bază de apă, în compoziția căreia se regăsesc niște particule sferice numite micele. Acestea acționează ca un surfactant blând, fără să agreseze pielea.
Multe ape micelare sunt cu acțiune bifazică, având două straturi, unul lichid și unul uleios, care se amestecă înainte de a fi aplicate pe ten și pe zona gâtului și a decolteului. Aceste ape micelare sunt eficiente mai ales în cazul produselor de machiaj rezistente la apă, care nu se curăță cu un demachiant obișnuit.
Citeste si: Drumul spre un ten perfect: ce greșeli sa eviti
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Cum acționează apa micelară și de ce e eficientă în curățarea tenului
Acest produs se aplică folosind o dischetă din bumbac, pe care se fixează micelele și astfel reușesc să capteze impuritățile de pe piele.
Produsele de machiaj folosite, praful și excesul de sebum sunt îndepărtate cu ușurință folosind dischete demachiante sau cu șervețele demachiante. Spre deosebire de alte produse de demachiere, apa micelară nu necesită clătire. Însă, dacă vrei să îți simți fața perfect curată, te poți clăti cu apă imediat după ce folosești apa micelară.
Cum să folosești corect apa micelară
Pur și simplu agită sticla de apă micelară înainte de folosire, aplică generos pe o dischetă demachiantă și începi întâi cu ochii, care sunt cei mai sensibili. Folosește separat dischete demachiante pentru obraji, frunte și gât sau decolteu. Folosește mișcări de ștergere, de jos în sus, până când observi că discheta folosește rămâne perfect curată. Acela este semnul că te-ai demachiat corect.
De asemenea, folosește apa micelară și dimineața pentru a îndepărta sebumul acumulat în timpul nopții, precum și pentru îndepărtarea produselor folosite în rutina de seară.
Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce poți înlocui rimelul
Demachierea cu apa micelară vs demachiant
Demachiantul are nevoie de o clătire suplimentară a pielii, mai ales dacă are în compoziție ulei. Spre deosebire de demachiant, apa micelară poate conține ulei uscat și nu mai este nevoie de clătirea pielii.
Cum să alegi apa micelară potrivită pentru pielea ta
Multe ape micelare sunt special concepute pentru a fi folosite pentru toate tipurile de piele, dar sunt și ape micelare special concepute pentru tenul normal, pentru tenul gras ori pentru tenul uscat.
Piele uscată
Dacă ai pielea uscată, poți alege o apă micelară pe bază de ulei mineral sau pe care să scrie că este pentru piele uscată.
Piele grasă
În cazul în care ai pielea grasă, alege o apă micelară fără uleiuri, pentru a nu dezechilibra bariera naturală a pielii. Curăță blând tenul și ai grijă să atenuezi efectele astringente ale celorlalte produse din rutina ta.
Ten sensibil
Dacă tenul tău este sensibil, atunci alege o apă micelară care să conțină cât mai puține ingrediente, să fie o apă micelară care să fie formulată pentru tenuri sensibile.