Ce este baza de machiaj și cum o alegem în funcție de tipul de ten

Ce este baza de machiaj și cum o alegem în funcție de tipul de ten
Ce este baza de machiaj și cum o alegem în funcție de tipul de ten

Află ce este baza de machiaj și cum trebuie aleasă în funcție de tipul de ten.

Baza de machiaj poate lua forma unui primer, a unei creme sau a unui spray, având rolul de a proteja tenul și de a menține machiajul uniform pe chip o perioadă mai lungă de timp. Astfel, fondul de ten se va așeza pe piele mai bine și mai mult decât atât, va avea un aspect natural care se va menține pe tot parcursul zilei.

În egală măsură, dermatologii recomandă folosirea unei baze de machiaj, întrucât aceasta are un rol semnificativ în reducerea imperfecțiunilor de la nivelul tenului.

Este foarte important să alegeți o bază potrivită pentru tipul dumneavoastră de ten, întrucât, în caz contrar, efectul va fi invers și pielea feței va fi afectată în sens negativ.

Baza de machiaj uniformizează tenul, reduce aspectul inestetic al porilor și protejează pielea de substanțele dăunătoare pe care le regăsim în conținutul anumitor produse de make-up.

„Primerele au rolul de a prelungi rezistenta machiajului tenului, ochilor sau buzelor, pregatind suprafața acestora pentru o mai buna aderenta a produselor.

Primerele pentru ten pot fi: pentru ten gras si mixt, pentru ten normal si uscat, pentru neutralizarea nuanței sau pentru a oferi luminozitate tenului tern. Acestea se aplica dupa crema hidratanta, la o distantă de minimum 15 minute si înainte de aplicarea fondului de ten”, afirmă medicul dermatolog Roxana Minea.

Ce este baza de machiaj

Citeste si: O baza de machiaj de calitate, ajutorul tau de nadejde in orice situatie!

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cum alegem baza de machiaj in funcție de tipul de ten

Baza de machiaj pentru ten gras

În cazul unui ten gras, cea mai potrivită bază de machiaj este cea cu textură minerală, întrucât are capacitatea de a absorbi excesul de sebum. De asemenea, dacă aveți tenul gras, trebuie să știți că textura bazei de machiaj trebuie să fie translucidă, iar în compoziția acesteia trebuie să se regăsească siliconul.

Baza de machiaj pentru ten gras trebuie să netezească tenul, nu să îl încarce, produsele pe bază de ulei sau cele care oferă strălucire tenului fiind complet nepotrivite.

Citeste si: Culori de ruj pentru șatene. Cele mai frumoase machiaje purtate de vedete cu păr șaten

„Daca ai tenul gras, probabil stii deja ca pielea fetei tale are continuu tendinta de ingrasare, caracterizata in principal prin pori dilatati si sebum in exces, care, de cele mai multe ori, iti da batai de cap.

Zona T a fetei tale, reprezentata de barbie, nas si centrul fruntii, are mai tot timpul un aspect lucios. Printre problemele cu care te-ai putea confrunta, in acest context, este oxidarea mai rapida a fondului de ten. Ai putea rezolva aceasta situatie intr-un mod simplu, mai exact prin folosirea unui primer cu silicon, care iti va uniformiza tenul si va minimiza aspectul porilor mariti, oferindu-ti un finish mat”, spune
medicul dermatolog Roxana Minea.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Alege make-up artistul potrivit cu un singur click!

Baza de machiaj pentru ten uscat

În cazul în care aveți tenul uscat, cu tendință de exfoliere, trebuie să optați pentru o bază de machiaj puternic hidratantă, care să nu usuce tenul. Chiar dacă anumite fonduri de ten îndeplinesc deja această funcție, cele cremoase în special, în cazul unui ten uscat, este nevoie și de o bază de machiaj hidratantă.

Baza de machiaj pentru ten mixt

În cazul unui ten mixt, aveți o multitudine de variante în ceea ce privește baza de machiaj, care vă stau la dispoziție. Tenul mixt are adesea tendința de a se îngrășa, de aceea nu se recomandă o bază de machiaj puternic hidratantă, însă nici cele translucide nu sunt ideale. Dacă aveți tenul mixt, este recomandat să alegeți o bază de machiaj care uniformizează, fără să încarce tenul.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Idei de machiaj pentru mirese. Cele mai bune soluții, ca să arăți superb în ziua nunții

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies