Medicul specialist în Dermato-Venerologie și Estetică Medicală, Elena Popa, oferă informații cu privire botox, și la cum ne putem proteja pielea de îmbătrânire.
Multe persoane apelează la intervenții estetice cu botox, pentru un aspect mult mai plăcut, odată cu trecerea timpului. Botoxul, sau intervenția de toxină botulinică este frecventată pentru zone precum fruntea, zona din jurul ochilor și colturile gurii, însă sunt tratate și zone de la nivelul gâtului și maxilarului. Specialistul Elena Popa a oferit informații într-o emisiune tv, în legătură cu această intervenție.
“Toxina botulinică face parte dintr-un număr de proceduri estetice care ne ajută să îmbătrânim frumos, sau să întârziem îmbătrânirea.
Citeste si: Cum sa scapi de cearcane. Avem cele mai bune remedii
După doua săptămâni de la injectarea cu toxina botulinică, următorul pas este trecerea la volumizarea feței. Pentru acest proces, este nevoie de acid hialuronic, care oferă un aspect de umplere.
“Vom folosi acidul hialuronic care spre deosebire de toxina botulinică, el are efectul de umplere. Toxina botulinică doar relaxează mușchii. Ele sunt complementare și în general trebuie evaluat dacă este nevoie de amândouă sau nu.” a precizat ea.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Diferența dintre un ac și o canulă
Canula este un tub gol cu un miez interior ascuțit, care poate fi introdus într-o venă, o arteră sau o oricare altă cavitate a corpului.
Mai mult decât atât, ea se diferențiază prin aspectul și prin faptul că nu lezează țesutul precum o face un ac.“Acul e super ascuțit, canula e boantă, adică rotunjită. De aceea acul poate să treacă printr-un vas de sânge, canula de dimensiunea aceasta slabe șanse, doar dacă o forțez destul de tare. În principiu, cu o canulă ești atraumatic, adică nu lezezi țesutul atât de tare ca și cu un ac.”
Întrebată despre cum un om își poate da seama dacă are riduri din cauza râsului sau gânditului, medicul estetician Elena Popa a explicat că primele riduri pentru persoanele zâmbitoare vor apărea în jurul ochilor. În schimb, pentru persoanele care tind să se streseze des, vor apărea riduri de la glabelă.
“Fiecare persoană are tendința să folosească mai mult o anumită zona feței.
Îți poate întinde sau nu botoxul fața
De asemenea, toate persoanele care doresc să apeleze la astfel de intervenții, trebuie să cunoască foarte bine diferența dintre botox și acid hialuronic. Majoritatea oamenilor când văd persoane ușor umflate la față, ele tind să creadă că este din cauza botoxului din buze care a migrat ulterior pe față, însă, acest lucru nu este adevărat.
“Nu facem botox în buze, și persoanele care arată foarte umflate la față, pe care majoritatea le vedem cu aspectul acela pufos, nu sunt botoxate. Botoxul nu rezolvă decât contracția musculară, nu îți dă volum al feței, acolo intervine acidul hialuronic. Atunci când vedem niște buze umflate nu sunt realizate cu botox, sunt realizate cu acid hialuronic.”, a explicat medicul specialist.
Citeste si: Cele mai bune solutii anti-aging, care ofera rapid fermitate si stralucire pielii
Mai mult decât atât, aceasta a vorbit despre motivul apariției ridurilor, și despre intervenția cu botox, care poate rezolva mecanismul de contractură musculară.
“Relaxând musculatura, pielea de deasupra stă mult mai întinsă. Noi avem formarea ridurilor din două cauze principale: prin contracția musculară, și prin elastoză solară, adică prin efectele soarelui asupra pielii, pierzându-și elasticitatea, colagenul. Botoxul rezolvă primul mecanism de contractură musculară. Dacă după ce ai rezolvat contractură musculară încă ai un rid care încă se vede, este pentru că ori nu s-a intervenit la timp, ori pentru că ai nevoie complementar de ridul care s-a format din celelalte cauze, prin pierderea elasticității și volumului.”, a încheiat medicul specialist.