Ce este colagenul si care sunt beneficiile acestuia pentru piele

Ce este colagenul si care sunt beneficiile acestuia pentru piele
Ce este colagenul si care sunt beneficiile acestuia pentru piele

Orice femeie, dar și bărbat, își dorește o piele frumoasă și tânăra cât mai mult timp.

De mii de ani au fost căutate remedii și leacuri împotriva îmbătrânirii. Ei bine, cu toții îmbătrânim, însă o putem face altfel, fără a avea un ten foarte ridat și cu o textura luminoasă chiar și la 60 de ani plus!

 

Dacă în trecut domeniul produselor cosmetice era unul rudimentar, descoperirile și tehnologia au adus mari inovații în acest sens. Au apărut o mulțime de seruri, cerme, măști de față cu elemente indispensabile unui ten frumos. Printre acestea sunt cremele și serurile pentru față pe bază de colagen. Dar ce este colagenul?

 

Colagenul este o proteină care se găsește din abundență în organism și principala sa sarcină este de a oferi flexibilitate țesuturilor, de a conecta articulațiile și tendoanele între ele și de a menține mușchii, țesuturile și oasele împreună. Beneficiile colagenului, care se regăsește din abundență în piele, păr, oase, țesuturi și mușchi, sunt cu adevărat foarte multe.

 

Așadar, cel mai important efect al colagenului este de a oferi flexibilitate pielii și corpului. În general, putem enumera ce face colagenul și beneficiile sale, după cum urmează:

 

-Pielea va fi mai întinsă și mai netedă;

-Menține structura pielii și a mușchilor, făcând totul mai flexibil;

-Ajută că sistemul circulator să funcționeze mai bine;

-Articulațiile sunt mai flexibile și întărește oasele;

-Face firele de păr sunt mai groase și sănătoase. Căderea și slăbiciunea părului pot fi cauzate de un deficit de colagen;

-Deoarece afectează țesutul adipos din straturile inferioare ale pielii, reduce aspectul celulitei.

 

Desigur, acestea sunt câteva dintre beneficii, însă colagenul este minunat și pentru inima, stomac și multe altele.

 

Ar trebui însă să știm că există mai multe tipuri de colagen și fiecare are propria sa contribuție. De exemplu, cel prezent în crema de fata cu colagen este diferit de cel din suplimente. Astfel există 4 tipuri principale de colagen.

 

Colagen de tip 1: Acest tip de colagen este cea mai abundentă formă de colagen din organism. Se găsește în piele, păr, unghii, organe, articulații și ligamente. Sarcina sa principală este de a menține țesuturile împreună și de a oferi integritate. De asemenea, crește elasticitatea pielii.

 

Colagen de tip 2: colagenul de tip 2 are fibre mai libere decât tipul 1. Se găsește de obicei în țesuturile conjunctive și cartilaje. Este eficient pentru sănătatea articulațiilor și durerile articulare.

 

Colagen de tip 3: Are caracteristică de a da elasticitate intestinelor, inimii, vaselor și pielii. Face venele flexibile și întărește mușchii.

 

Colagen de tip 4: este situat în straturile pielii și previne apariția ridurilor, în timp ce face pielea flexibilă. Când producția sa începe să scadă, pielea începe să experimenteze pierderea fermității și ridurile.

 

Nivelul de producție de colagen în piele începe să scadă odată cu trecerea anilor. Astfel, pielea începe să-și piardă elasticitatea și astfel apar primele riduri, iar pielea începe să se lase. Colagenul, mai ales când vorbim de creme pe bază de colagen, face ca pielea să devină mai flexibilă, mai fermă, se va regenera mai ușor, vor fi îndepărtate ridurile fine.

 

Prin creșterea nivelului de colagen, poți preveni apariția ridurilor și îți poți face pielea să apară mult mai tânără, mai strălucitoare și mai flexibilă. Deci, cum poți crește producția de colagen? Aici intervin produsele de îngrijire a pielii, adică prin creme și unele suplimente. De asemenea, poți consuma anumite alimente bogate în colagen. Prin creșterea nivelului de colagen din organism, poți scăpa de riduri, celulită, vergeturi și piele uscată.

 

Odată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen a organismului scade. Acest nivel, scade începând cu vârsta de 30 de ani, apoi încetinește când depășim vârsta de 40 de ani. Odată cu scăderea colagenului, pielea își pierde elasticitatea și începe să se lase și să se rideze.

 

Alți factori care duc la pierderea colagenului sunt: stresul, alimentație neregulată, aport insuficient de proteine, poluarea aerului, fumatul și consumul de alcool, tulburări de somn, soarele, utilizarea intensivă a produselor cosmetice, menopauză, dulciurile în exces, dar și unele tratamente medicamentoase.

 

Prin consumul de alimente care conțin colagen, poți crește nivelul de colagen din organism. De asemenea, poți consuma suplimente ce conțin această proteină.

 

Acordarea atenției stilului de viață și consumul de alimente care conțin colagen în sine ar putea să nu fie însă suficient. În acest caz, dacă incluzi creme de față care conțin colagen în rutină de îngrijire a pielii, poți obține un rezultat mult mai eficient și poți opri o ridare excesivă a tenului. Aplicarea colagenului direct pe piele cu o cremă de față poate să nu dea un rezultat cert și de lungă durată. În schimb, poți obține un rezultat eficient alegând creme de îngrijire a pielii care susțin și cresc formarea de colagen în formulă lor.

 

Aceste creme, care luptă împotriva semnelor îmbătrânirii din cauza scăderii colagenului și fac pielea să pară mult mai flexibilă și mai tânăra, stimulează biopeptidele care alcătuiesc colagenul din piele. Unele creme au în componență și vitamina C, care fac pielea să arate mai fină, întăresc, echilibrează și reduc ridurile.

 

Când folosești în mod regulat aceste creme de față care susțin colagenul, pe care o poți aplica pe pielea curată dimineața sau seara, vei observa că ridurile de pe piele se reduc, devin mai strânse decât înainte, tenul va fi mai luminos ca oricând.

 

Așadar, pentru o piele frumoasă, fără riduri profunde, trebuie să avem o rutină specifică de îngrijire. În primul rând ar trebui să renunțăm la toate acele elemente nocive care ne îmbătrânesc prematur pielea. Alimentația joacă și ea un rol important. Iar, pe final, dar nu în ultimul rând, îngrijirea feței cu ajutorul cremelor trebuie să fie un gest natural, zilnic. Doar așa vom observa beneficiile.



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies