Ce este corect sa faci cand vine vorba de igiena intima

Ce este corect sa faci cand vine vorba de igiena intima
Ce este corect sa faci cand vine vorba de igiena intima

Un vagin sanatos nu trebuie dezinfectat cu diverse substante si nici spalat cu sapun, mai ales ca irigatoarele si sapunurile din comert pot cauza inflamatii. Iata cateva lucruri gresite legate de igiena intima.

1. Servetelele umede sunt mai bune decat cele uscate

In fabricarea servetelelor umede se foloseste alcool, pentru protejarea zonei intime de bacterii si germeni. Insa, acesta determina sterilizarea aproape integrala a zonei intime, ceea ce inseamna ca si flora bacteriana benefica este afectata.

2. Spalaturile vaginale se fac zilnic

Vaginul este un organ complex care are propriul sistem de curatare din interior, cu ajutorul secretiilor.

Tocmai de aceea, irigatiile vaginale sunt rar indicate, de regula la recomandarea unui medic specialist sau dupa un tratament cu ovule care nu se scurg singure in totalitate. Motivul pentru aceasta este ca toaleta interna frecventa schimba pH-ul florei vaginale si favorizeaza aparitia bolilor vaginale recurente.

3. Spalaturile vaginale cu bicarbonat de sodiu sunt benefice

Desi irigatiile cu bicarbonat de sodiu au efectul cel mai putin agresiv asupra zonei intime, acestea distrug stratul protector pe care secretiile vaginale il asigura in mod natural si care ajuta flora vaginala sa se apere de bacteriile patogene si
de ciuperci.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies