Află din rândurile următoare tot ce trebuie să știi despre crema de protecție solară și folosește-o cu încredere astfel încât să te protejezi de o mulțime de afecțiuni ale pielii!
Ne aflăm în plin sezon estival, iar odată cu începutul acestuia, cât mai multe persoane se interesează de crema de protecție solară, care de obicei nu ar trebui să lipsească din geanta pentru plajă.
Cu toate acestea, este foarte important ca ea să fie folosită nu doar când mergem la plajă sau în zilele toride ale verii, ci în fiecare zi, indiferent de cât de puternic este soarele.
Descoperă în continuarea articolului ce este mai exact crema de protecție solară și ce rol are în prevenirea efectelor nocive ale radiațiilor ultraviolete. În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Amalia Anghel, medic primar dermatovenerologie, doctor în științe medicale, a vorbit despre toate aceste lucruri și despre cât de importantă este prevenția atunci când vorbim de unele afecțiuni ale pielii.
Ecranare UV
Citește și: Pete cauzate de soare. Protecția pielii împotriva radiațiilor solare!
Crema de protecție solară este un produs cosmetic, care previne numeroase afecțiuni ale pielii. Aceasta are în compoziția sa ingrediente principale, cum ar fi ingredientul activ și emulsia. Datorită substanței active, crema de protecție solară are un rol esențial în ecranarea radiațiilor UV, protejându-ne de aceasta pe un interval de timp.
Este foarte important să ținem cont că intervalul de timp în care suntem protejați este unul limitat, iar de aceea se recomandă reaplicarea cremei cu factor de protecție ori de câte ori este nevoie, în funcție de specificul acesteia și de durata de timp în care ne expunem la soare.
„Factorul acela pe care noi îl aplicăm dimineața acasă, nu ne va proteja pe toată durata zilei. Prin urmare, trebuie să îl reaplicăm. Atunci când ne reexpunem la soare, trebuie să îl reaplicăm.”, a precizat specialistul în domeniu.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În acest caz, din fericire, există o mulțime de formule pe care le are protecția solară, astfel încât să ne permită reaplicarea acesteia.
Protecție împotriva arsurilor solare
O expunere necontrolată la radiațiile UV poate duce la apariția arsurilor solare. În acest caz, pielea noastră începe să se inflameze, devine roșie, dureroasă și fierbinte la atingere.
Este foarte important să știm că arsurile solare sunt primul pas către apariția altor afecțiuni ale pielii, iar de aceea, pe lângă senzația de disconfort pe care o avem, trebuie să ne gândim și la sănătatea pielii noastre.
De aceea, este esențial să folosim cremă cu factor de protecție, indiferent dacă suntem în mașină, avion sau orice alt mijloc de transport și mai ales dacă ne aflăm în bătaia directă a soarelui. Aceasta trebuie reaplicată la intervale scurte de timp pentru o protecție îndelungată.
Protecție împotriva îmbătrânirii premature
Citește și: Îmbătrânirea prematură a pielii. Cum să previi și să tratezi semnele premature ale înaintării în vârstă!
Îmbătrânirea prematură reprezintă principalul efect pe care radiațiile UV le pot avea asupra pielii noastre. Specialiștii în domeniu au dovedit că o expunere la soare fără factor de protecție accelerează semnificativ procesul de îmbătrânire și favorizează primele semne de îmbătrânire ale pielii.
În acest caz, crema cu factor de protecție, nu doar că ne protejează împotriva unor afecțiuni ale pielii, dar ne oferă și aspectul tânăr cât mai mult timp. Specialistul în domeniu recomandă alegerea acesteia în funcție de tipul nostru de ten și de problemele pe care le avem cu tenul, în caz că acestea există.
Reducerea riscului de cancer de piele
Cancerul de piele reprezintă o problemă des întâlnită și de-a dreptul îngrijorătoare. Apariția acestuia este favorizată de expunerea îndelungată la soare fără factor de protecție.
„ În situația gravă sunt cancerele. Lentigo malign, care este frecvent ca nivelul feței și arată la fel. Este o pată de culoare maronie, doar că dermatoscopic noi ne putem da seama și putem avea un diagnostic corect. Este foarte important să înțelegem că aceste pete pigmentare, unele dintre ele, pot fi cancere. Melanomul este în continuare un cancer care omoară și pe care nu îl putem controla, decât în stadiul incipient. Prevenția funcționează .”, a explicat specialistul în domeniu.
De aceea, este esențial să ne protejăm pielea, să o urmărim și să controlăm orice semn care ne poate alarma.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.