Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect

Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect.
Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect.

Cremele BB sunt foarte populare de ceva timp. Si probabil ca nu stii multe lucruri despre ele, cum ar fi, de unde vine denumirea acestora si ce semnifica.

Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect. Cremele BB sunt foarte populare de ceva timp. Si probabil ca nu stii multe lucruri despre ele, cum ar fi, de unde vine denumirea acestora si ce semnifica.

Ce este o crema BB?

BB vine de la „blemish balm”, „blemish base” sau „beauty balm”. O crema hidratanta colorata este, in esenta ei, un fond de ten amestecat cu crema dar, un produs BB duce lucrurile putin mai departe.

Acesta are un rol de a aduce beneficii suplimentare pielii si include un factor de protectie solara ori ingrediente active care ajuta la uniformizarea si regenerarea pielii. In concluzie, este un produs complex, cu functii multiple, care poate fi definit drept o combinatie de fond de ten, crema hidratanta, SPF si ingrediente de ingrijire a pielii, cu rolul de a uniformiza nuanta tenului si a oferi nutrienti benefici.

De ce sa folosesti o crema BB?

Daca iti doresti un aspect natural, crema BB este ideala pentru uniformizarea discreta a nuantei tenului. Aceasta ofera suficienta acoperire pentru a uniformiza culoarea pielii, dar nu suficienta pentru a acoperi imperfectiunile, asa cum o face un fond de ten. Crema BB iti lasa pielea hidratata si cu aspect natural si stralucire deoarece include adesea ingrediente hidratante precum acidul hialuronic.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Care sunt dzavantajele unei creme BB?

Dezavantajul major al aceste creme este ca, de cele mai multe ori, vine intr-o singura nuanta, ori intr-o gama restransa de nuante, neacoperind paleta variata de tonuri naturale ale pielii. In plus, daca te confrunti cu imperfectiuni majore ori cicatrici la nivelul tenului, crema BB nu iti ofera suficienta acoperire.

Are o textura lejera si nu poate fi stratificata pentru o mai buna acoperire.

Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect.
Ce este, de fapt, crema BB și cum să o alegi și să o folosești corect.[Sursa foto: PixaBay]

Cum sa folosesti crema BB?

Crema BB poate fi aplicata la fel cum aplici fondul de ten. Cu degetele, ori cu un burete Beauty Blender ori o pensula speciala pentru machiaj. Desi BB este o crema hidratanta, preferabil ar trebui sa aplici inainte crema ta obisnuita si produsul de protectie solara.

Citeste si: Obtine un look fara imperfectiuni cu baza de machiaj potrivita pentru tenul tau!

Cum sa alegi crema BB

Este important sa alegi crema BB in functie de nevoile tenului tau. Ca sa iti protejezi pielea de efectele nocive ale razelor UV, poti opta pentru o crema BB cu factor de protectie solar ridicat. In plus, trebuie sa tii cont de alegerea unei creme BB cu efect noncomedogenic.

Adica sa nu iti blochezi porii si sa nu te trezesti cu puncte negre, comedoane si cosuri. Ingredientele active trebuie sa se adreseze nevoilor tale.



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

8 greșeli care îți pot strica mâncarea atunci când gătești în multicooker

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies