Ce este frappe-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc

Care sunt cele mai răcoritoare moduri de a prepara cafeaua pe timpul verii. Idei de frappe-uri
Ce este frappe-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc

Cafeaua poate fi servită și rece, mai ales în zilele caniculare de vară. Noi vă dezvăluim câteva idei de frappe-uri, care o să vă încânte simțurile cu aroma de cafea, dar în același timp o să vă și răcorească.

Iubitorii de cafea știu că nu există un mod mai plăcut de a-ți începe ziua, decât cu această licoare neagră, care ne trezește simțurile cu gustul și aroma ei. Ce facem însă vara, când temperaturile sunt extrem de ridicate, iar băuturile fierbinți sunt tolerate cu greu de organism? Ei bine, învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc. 

Ce este Frappe-ul

Ce contine frappe

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă PAPAYA

Ce înseamnă Frappe

Cafeaua Frappé este o băutură de cafea cu gheață făcută din cafea instant originară din Grecia.

Nu vorbim însă despre cafeaua clasică, pe care o bem dimineața, ci despre o cafea răcoritoare, care să vă ajute să suportați mai bine căldura de afară. 

Nu degeaba au inventat grecii frappe-ul! Se știe că temperaturile sunt ridicate în această țară, iar un frappe combină armonios atât aroma și gustul cafelei, cât și doza de gheață, suficientă pentru a ne răcori în zilele caniculare. 

Frappe -ul a luat naștere în urmă cu aproximativ șase decenii, în Salonic. În anul 1957, în timp ce se afla la un Târg Internațional, Dimitrios Vakondios a rămas fără apă caldă, în timp ce prepara cafea.  Dintr-o

pură întâmplare, a fost inventată cafeaua cu gheață. Acesta a pus apă rece într-un fel de shaker și a preparat ceea ce avea să devină cel mai popular tip de cafea din Grecia. 

ce inseamna frappe

Este nevoie de un shot de espresso, cât mai multă gheață, puțin zahăr, lapte și un pai, iar băutura este gata de savurat. Ne energizează instant, dar în același timp, ajută organismul să se răcorească. 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Puneți într-un shaker cafea instant, zahăr și apă rece. Cu cât amestecați mai bine, cu atât spuma frappe-ului va fi mai bogată. 

Această spumă se pune într-un pahar mai înalt, care are deja și câteva cuburi de gheață. Adăugați apă rece și puțin lapte, zahăr, iar la final, dacă vreți, puteți pune și frișcă. 

Ce conține frappe. Cele mai bune rețete de Frappe

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum se face prăjitura PANNA COTTA. Ingrediente și mod de preparare

Faptul că grecii au inventat frappe-ul nu înseamnă că doar ei știu cum să prepare această delicioasă băutură. De exemplu, italienii, care sunt maeștri ai cafelei, și-au făcut propria rețetă de cafea răcoritoare. 

Iată cele mai bune idei de frappe-uri, în diferite combinații, care să satisfacă toate gusturile:

Espresso Freddo 

Cea mai populară cafea din Italia este, fără îndoială, espresso. Cel care a inventat espresso a fost Luigi Bezzera, în urmă cu peste 100 de ani.  Italienii i-au adăugat însă gheață și spumă și au creat și o băutură de vară. Espresso Freddo se bea într-un pahar de dimensiune medie, conține gheață zdrobită și nu are zahăr, tocmai pentru a menține aroma puternică de cafea. 

Cafea pentru frappe

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Frappe cu lichior de cafea 

Preparați un frappe clasic, după rețeta originală, dar îi adăugați și puțin lichior de cafea. Aveți însă grijă să nu mai puneți zahăr în frappe, pentru că va deveni extrem de dulce, în condițiile în care lichiorul de cafea oricum conține zahăr. 

Espresso cu înghețată

Citeste si: DESCOPERĂ: Cura de slăbire cu înghețată. Slăbește 5 kg în 3 zile

Este adevărat că acesta este mai mult un desert, decât o simplă cafea, dar merită să încercați. Într-un pahar înalt, puneți un shot de espresso și apoi adăugați înghețată de vanilie.  După ce înghețata se topește, amestecați bine și băutura este gata de servire. 

Frappe cu căpșuni

Dacă vă place și cafeaua, dar adorați și căpșunile, de ce să nu le combinați? Iată ce ingrediente vă trebuie, pentru a prepara un delicios frappe de căpșuni:

  • espresso
  • înghețată de vanilie
  • zahăr
  • căpșuni
  • lapte

Spălați căpșunile și înlăturați codițele. Într-un blender, puneți un shot de espresso, puțin lapte, căpșuni, înghețată de vanilie și zahăr.

Amestecați bine și apoi turnați băutura într-un pahar înalt. Puteți decora paharul cu bucățele de căpșuni. 



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cu ce se mănâncă PAPAYA. Fructul mexican poate ajunge să cântărească chiar și 10 kg

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies