Ce este hipertensiunea. „Există milioane de pacienți care suferă de această boală în întreaga lume”

Ce este hipertensiunea
Ce este hipertensiunea. „Există milioane de pacienți care suferă de această boală în întreaga lume”

Află din rândurile următoare ce este hipertensiunea arterială și cum se poate trata.

Hipertensiunea arterială crescută este motivul pentru care există milioane de decese anual, dar și pentru bolile cardiace.

În cadrul emisiunii „Apel la consilier”, prof. dr. Ali Buturak, cardiolog, a oferit mai multe detalii despre hipertensiune și a explicat cum să evităm și cum să tratăm principalele boli cardiace care sunt cauzate de hipertensiunea arterială.

Ce este hipertensiunea arterială

Citește si: Ce efecte negative are cafeaua. De ce nu trebuie să fie consumată pe caniculă

Ce este hipertensiunea arterială

Hipertensiunea arterială reprezintă existența unei presiuni ridicare în arterele noastre. Studiile arată că decesele cauzate de boli cardiovasculare ocupă primul loc la nivel mondial, la fel și cancerul.

Astfel, hipertensiunea arterială constituie o problemă de interes pentru fiecare dintre noi deoarece reprezinta o problemă gravă de sănătate care trebuie recunoscută și tratată foarte repede.

Mai mult decât atât, printre cauzele apariției afecțiunilor cardiovasculare, hipertensiunea arterială este cel mai important factor de risc în formarea bolilor cardiovasculare.

Există milioane de pacienți care suferă de această boală în întreaga lume. O parte dintre ei își continuă viața fără un tratament eficient și sunt expuși la o mare varietate de complicații legate de hipertensiunea arterială. Hipertensiunea arterială este de o importanță vitală în ceea ce privește stabilirea bazelor pentru multe boli fatale, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale, atacurile de cord, decesele subite, rupturile vasculare și, în special, arterioscleroza și

insuficiența renală pe termen lung.”, explică specialistul în domeniu.

Care sunt simptomele hipertensiunii

Citește si: Totul despre cancerul de prostată la bărbați. „Este 100% vindecabil”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Simptome hipertensiune arterială

Specialistul în domeniu susține că aproximativ jumătate din pacienții cu hipertensiune arterială sunt asimptomatici.

Astfel, există o serie de simptome pentru hipertensiunea arterială, dar acestea reprezintă și alte boli și nu oferă o direcție foarte clară către diagnosticul de hipertensiune arterială.

Hipertensiunea arterială se poate observa în timpul măsurării tensiunii arteriale, în timpul examinării normale.

Simptomele clasice sunt cefaleea, care este o cefalee pulsatilă.

Începe de obicei de la baza gâtului și lovește partea de sus a capului. ”, explică specialistul în domeniu.

Pe lângă acestea mai putem întâlni țiuitul urechilor, amețeli sau sângerări nazale în caz de hipertensiune arterială foarte severă.

Cum putem trata hipertensiunea

Citește si: Ce este sindromul intestinului iritabil. „Există o legătură serioasă între intestin și problemele psihologice”

Tratament hipertensiune

Tratamentul hipertensiunii necesită o abordare holistică. Este o situație în care trebuie să folosim diferite tipuri de tratament care să se completeze reciproc ”, spune domnul doctor.

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Astfel, stilul de viață, alimentația adecvată, activitatea fizică regulată și conștientizarea importanței tensiunii arteriale pot fi factorii principali care contribuie la o tensiune arterială corespunzătoare.

Este foarte important ca în momentul în care suntem conștienți că suferim de hipertensiune arterială să ne schimbăm stilul de viață, astfel încât să avem o alimentație corespunzătoare, fără exces de sare, să avem un stil de viață activ cu activitate fizică regulată și nu în ultimul rând, să utilizăm medicamentele necesare sub supravegherea medicului.

Este foarte important ca pacientul să conștientizeze importanța tensiunii arteriale.

Medicamentele sunt foarte importante din punct de vedere al tratamentului, întrucât schimbările în stilul de viață, alimentația corectă, în special restricția de sare sunt factorii esențiali în lupta cu hipertensiunea arterială. Aportul de sare este un factor care crește tensiunea arterială și declanșează apariția hipertensiunii”, explică specialistul în domeniu.

Terapii complementare

Pe lângă tratamentele menționate mai sus, există și anumite terapii complementare care pot să le înlocuiască pe cele medicamentoase sau pot veni în completarea acestora. Printre acestea amintim și denervarea renală.

Hipertensiunea rezistentă este incapacitatea de a controla tensiunea arterială la nivelul dorit, în ciuda utilizării a cel puțin trei medicamente și trei molecule diferite de medicamente la un pacient.

Nivelurile țintă ale tensiunii arteriale ar trebui să fie în intervalul 120 până la 130 mm de mercur pentru tensiunea arterială sistolică și 70 până la 80 mm de mercur pentru tensiunea arterială diastolică la persoanele sănătoase. Când depășește putem să facem denervare renală ca terapie complementară .”, explică specialistul în domeniu.

Denervarea renală este o metodă complementară care se poate utiliza atunci când există incompatibilitate medicamentoasă (pacientul nu utilizează sau nu dorește să administreze medicamentul sau tratamentul respectiv nu poate fi administrat din cauza efectelor secundare ale acestuia).



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Cât durează enterocolita la copii. Prevenirea și gestionarea enterocolitei la copii, sfaturi și recomandări pentru părinți!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies