Ce este infidelitatea?

Ce este infidelitatea?
Ce este infidelitatea?

Află din rândurile următoare ce reprezintă infidelitatea din punct de vedere spiritual.

Infidelitatea este un subiect foarte amplu și complex, care poate fi abordat din numeroase perspective. În cadrul unei emisiuni, părintele Vasile Ioana a abordat acest subiect din punct de vedere spiritual, vorbind despre infidelitatea ca păcat în fața lui Dumnezeu.

De unde provine infidelitatea

Citește și: Terapia de cuplu poate salva o relație?

Care sunt cauzele care duc la infidelitate
Care sunt cauzele care duc la infidelitate[Sursa foto: pexels]

Potrivit părintelui, infidelitatea poate să provină din numeroase întâmplări care s-au desfășurat în copilărie, creșterea pe care am avut-o și educația pe care am primit-o având un puternic impact asupra dezvoltării noastre de-a lungul timpului.

Infidelitatea pornește din educație pentru că suntem educați de mici să fim orgolioși. Orgoliul este păcatul cel mai mare pe care îl dobândește omul încă din copilărie.

Dacă tu ca părinte îi spui mereu copilului că este cel mai frumos, îl împingi către orgoliu. De asemenea, părintele, inconștient îți poate oferi frustrări adânci sau dureri în inimă. Nu împingeți copiii către orgoliu și către frustrare !”, a explicat părintele.

De asemenea, infidelitatea este din ce în ce mai frecvent întâlnită în zilele noastre în care ne aflăm într-o societate axată pe consumerism și în care oamenii sunt mai mult superficiali decât profunzi.

„Omul a fost pregătit de Dumnezeu ca să primească pace, însă el este atât de bombardat atât de mult dorințe, cu oferte și cu propuneri. Normalitatea este o stare înaltă. Astfel, se naște această stare de stabilitate emoțională. Infidelitatea apare în viață ca o suferință, este o stare de vulnerabilitate emoțională.”, a spus părintele.

Totodată, poate exista factorul modelului social, care este, de asemenea, foarte pregnant în societatea noastră unde avem numeroase exemple negative de comportament.

Care sunt cauzele care duc la infidelitate

Citește și: 10 semne că partenerul te înșală!

Ce este infidelitatea?
Ce este infidelitatea?[Sursa foto: pexels]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Potrivit părintelui, infidelitatea apare în cupluri din mai multe cauze. Acestea sunt diverse și au la bază atât modele de comportament, cât și diferite degradări ale relației dintre cei doi parteneri.

În acest caz putem să vorbim despre:

Modelul părinților

În cazul în care copilul a crescut de mic într-o  familie infidelă, există o posibilitate destul de mare ca și el să ia exemplul părinților și să fie infidel la rândul lui.

Iubirea de sine

Uneori ne iubim prea mult pe noi.

Adevărata iubire este să-l iubești pe celălalt mai mult decât pe tine. Adevărata iubire este sacrificiul .”, spune părintele.  

Rutina

Rutina este o altă cauză importantă a apariției infidelității în relația de cuplu. De obicei, cuplurile care sunt împreună de mai mult timp sau au copii uită să-și acorde importanță unul altuia și astfel întreaga lor viață devine o rutină obositoare și greu de suportat, iar în acest caz este posibil ca unul dintre parteneri să caute să-și condimenteze viața cu altcineva.

Femeile uită că ar trebui să fie pline de entuziasm, pline de idei, pline de dragoste .”, spune părintele.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Lipsa comunicării

Comunicarea este esențială în buna funcționare a unei relații. De aceea, este foarte important ca cei doi parteneri să comunice deschis despre dorințele, frustrările și așteptările lor de la relație.

Bărbatul sau femeia care simte că are o problemă în căsnicie ar trebui să o spună. Vorbește despre problema pe care o ai! Necomunicând, creezi o fisură în relație, iar această fisură crește .”, a explicat părintele.

Pofta trupească

În acest caz, părintele ne recomandă să nu uităm că „nu totul este în viața aceasta numai plăcere” și să acordăm o mai mare atenție lucrurilor spirituale în comparație cu cele trupești.

Infidelitatea poate fi iertată?

Părintele susține că infidelitate poate fi iertată și mai mult decât atât, chiar se recomandă și este necesar ca partenerii să-și ierte unul altuia aceste mici stări de neputință prin care trec de-a lungul relației.

Infidelitatea trebuie iertată pentru că ea este o neputință, o durere pe care omul o simte în adâncul sufletului său și el face acest lucru ca un tratament împotriva depresiei. Această iertare este foarte necesară, dar ea trebuie însoțită de o urmărire a partenerului care a căzut în timp. Iartă, dar nu uita că un om care a fost vulnerabil odată poate să fie vulnerabil de 10 sau de 100 de ori .”, a explicat părintele.

Ce este infidelitatea?
Ce este infidelitatea?[Sursa foto: pexels]



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Este gelozie, iubire sau boală

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies