Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie 2021. Tradiții și obiceiuri

Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie 2021
Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie 2021. Tradiții și obiceiuri

Iată ce spune tradiția că nu este bine să faci în ziua în care creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie.

În ziua în care Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfântul Ilie (20 iulie), românii țin cont de anumite obiceiuri pentru a se asiura că le va merge bine.

Încă din cele mai vechi timpuri, în această zi sfântă, oamenii nu ieșeau la muncă și nu mâncau anumite fructe, cum ar fi merele, întrucât se spunea că, în cazul în care vor ignora aceste obiceiuri, grindina va fi de mărimea acestora.

Femeile obișnuiau să meargă la Biserică și să dea de pomană, rostind numele celor dispăruți.

Citeste si: //CITEȘTE// Ce este interzis să faci de Sfânta Maria Mică 2021. Tradiții și obiceiuri

Ce este interzis să faci de Sfântul Ilie 

Odată cu Sărbătoarea proorocului Ilie Tesviteanul se sărbătorește şi Ziua Aviaţiei Române. Din acest motiv, încă din anul 1913, Sfântul Ilie a fost supranumit „ocrotitorul aviatorilor”.

În această zi sfântă, mai ales de dimineață, se culeg adesea plante tămăduitoare(în special busuioc) și se pun la uscat. Încă din cele mai vechi timpuri, femeile duceau busuiocul la Biserică pentru a fi sfințit de către preoți și ulterior, îl puneau pe foc, folosind cenușa în scopuri terapeutice.

Tradiția ne spune că nu este indicat să plecăm la drum de Sfântul Ilie, întrucât, în caz de ploaie, există posibilitatea de a fi loviți de fulgere.

ce nu e bine sa faci de sfantul ilie

Citeste si: Sfinții Împărați Constantin și Elena. Cine au fost aceștia și de ce sunt sărbătoriți de Biserica Ortodoxă

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

De asemenea, se spune că, în cazul în care va ploua de Sfântul Ilie, se vor strica roadele pomilor, iar recolta va fi săracă.

În această zi sfântă, legenda spune că plantele medicinale au puteri extraordinare.

Citeste si: //TRIMITE// Mesaje de Sfânta Ana 2021. Cele mai frumoase mesaje pentru data de 26 iulie 2021

În ziua în care creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, fetele nemăritate își pot vedea alesul în vis.

Această sărbătoare are rolul de a marca miezul verii pastorale, întrucât, încă din cele mai vechi timpuri, la această dată, li se permitea ciobanilor să coboare pentru prima dată în sate, după ce oile urcau

la stână.

De Sfântul Ilie, ciobanii le aduceau în dar soţiilor furci de lemn pentru a le folosi la tors.

Citeste si: Izvorul Tămăduirii, când pică și ce semnificație are această sărbătoare închinată Maicii Domnului

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Legendele spun să Sfântul Ilie nu şi-ar fi încheiat de fapt misiunea pe pământ. Se spune că acesta s-a ridicat la cer, așteptând sfârșitul lumii, pentru a se lupta parte-n parte cu diavolii.

Sfântul Ilie este considerat „mustrător al împăraţilor celor fără de lege şi pedepsitor al prorocilor mincinoşi, minunat făcător de minuni şi râvnitor către Dumnezeu, cel căruia stihiile s-au supus şi cerul i-a dat ascultare, cel mai mare între proroci”.

Citeste si: //TRIMITE// Mesaje de Sfântul Ilie 2021. Cele mai frumoase mesaje pentru data de 20 iulie 2021

pe cat pica sfantul ilie

Rugăciunea către Sfântul Ilie, care face minuni pentru cei care o rostesc

„Ne rugăm ție, Sfânt Ilie, cel care ai fost ridicat la cer într-un car de foc, învrednicindu-te a vorbi cu Dumnezeu pe Muntele Taborului în timpul Schimbării Lui la Față, acum sălășluind în lăcașurile Raiului și stând în fața tronului Împăratului ceresc, auzi-ne pe noi, păcătoșii și nevrednicii, care în ceasul acesta stăm în fața sfintei tale icoane și cu umilință alergăm către mijlocirea ta.

Roagă-te pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă duhul pocăinței, al izbăvirii de păcate, și cu Atotputernica Sa bunăvoință să ne ajute să ne îndepărtăm din calea păcatului, îndrumându-ne spre lucrul bun. Să mijlocești pentru noi Sfinte Ilie să fim sănătoși, noi, copiii și părinții noștri. Să ne ajuți să fim de folos aproapelui nostru când acesta este la ceas de boală, de cumpănă sufletească și sufocat de datorii. Ne rugăm ție, Prorocule Făcător de Minuni, să-i îndepărtezi din calea noastră și a familiei noastre, pe cei care nu țin seamă de rânduielile Sfintei Biserici și de poruncile Domnului. Amin!".

Citeste si: //DESCOPERĂ// De ce poartă femeile batic în Biserică



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

99 Mesaje de Sfinţii Petru şi Pavel 2022. „Cu ocazia Sfinților Petru și Pavel vă urez sănătate, fericire și multe realizări profesionale. La mulți ani!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies