Desi nu vor sa admita, majoritatea persoanelor au traume. Si acestea se transmit din generatie in generatie, fie ca iti dai seama sau nu.
Ce este lantul de traume generationale si cum sa nu dai mai departe copiilor. Desi nu vor sa admita, majoritatea persoanelor au traume. Si acestea se transmit din generatie in generatie, fie ca iti dai seama sau nu. Traumele generationale sunt traume care s-au pasat de la o persoana la alta, de-a lungul timpului. Si se pot transmite in cele mai subtile feluri. Este un ciclu toxic ce trebuie constientizat si rupt.
Cum sa scapi de traume generationale si sa nu le dai mai departe
Nu ezita sa ceri ajutor
Parintii nostri sunt dintr-o generatie in care au fost invatati sa se descurce singuri si sa nu arate slabiciuni. Este o presiune imensa si nejustificata. Acest fel de a fi ar trebui schimbat. Pentru a inchide cercul de trauma generationaa invata sa fii confortabila cu a solicita ajutor atunci cand ai nevoie.
Fii sincera cu tine
E timpul sa faci o analiza introspective asupra vietii tale si sa iti gasesti raspunsuri la intrebari de genul: “Sunt multumita cu viata mea?”, “Sunt mandra de mine?”. Oricat de dureros ar fi raspunsul, nu il ignora. Odata ce vei ajunge la concluzii valoroase, vei putea sa faci schimbarile necesare.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Invata despre limite si transforma-le in prietenele tale
Una dintre cele mai mari trauma generationale are de-a face cu absenta limitelor personale. Daca ale tale sunt incalcate in mod repetat, este in primul rand pentru ca tu permiti asta si permiti asta deoarece nu ai suficient respect pentru propria ta persoana.
Invata sa recunosti importanta limitelor. Limitele sunt pentru bunastarea ta.Invata metode de autoreglare emotionala
Primul pas pe care trebuie sa il intreprinzi este sa iti recunosti emotiile. Este extrem de important sa devii constienta de acestea, cat si de sursa lor. Invata apoi sa reactionezi constient
Imbratiseaza placerea si bucuria
Generatiile parintilor nostri, cat si a bunicilor nostri au fost invatate sa se sacrifice pentru binele celor din jur si sa nu se puna niciodata pe primul loc.
Citeste si: Lectiile femeilor in psihoterapie care iti vor schimba perspectiva
Citeste si: De ce sunt atât de emotivă? Motive, cât şi cum să faci pace cu propriile emoţii