Ce este mai exact singuratatea în doi. Cum poți evita să ajungi în acest punct

Ce este mai exact singuratatea în doi. Cum poți evita să ajungi în acest punct
Ce este mai exact singuratatea în doi

Există tot mai multe cazuri în care partenerii de viață ajung să se simtă neînțeleși sau nedoriți într-o relație. Află din rândurile de mai jos ce este singurătatea în doi!

Dr. Gabriela Saulea a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre singurătatea în doi.

Ce este singurătatea în doi

Lipsa de comunicare

Singurătatea în doi apare în momentul în care unul dintre parteneri petrece timp separat din cauza altor activități, precum munca, viața socială sau alte pasiuni, iar cealaltă persoană din relație se simte singură. De asemenea, singurătatea devine mai profundă atunci când partenerii sunt împreună în aceeași încăpere, însă nu mai au subiecte comune de discuție și nu se mai simt conectați emoțional.

”Ca să iți dai seama că apare singurătatea în doi, te uiți la relația ta și o cam clasifici în două locuri, dacă este vorba despre singurătate. O dată s-ar putea să te trezești că ești singură în activitățile tale, partenerul să fie foarte ocupat cu altceva; e prins la muncă, are pasiuni, are activități, viață sociala iar tu ești singura acasă, singură cu copiii, la cumpărături.

În acel moment ți-e dor de partener, deci e un sentiment de singurătate dar nu atât de copleșitor. Mai este al doilea diagnostic când ești pe canapea cu partenerul și te gândești cine este omul ăsta, ce pot să-i spun, de ce nu mă mai interesează nimic din viața lui. Asta este adevărata singurătate în doi, când îți dai seama că nu mai ai subiecte comune, nu te mai conectezi cu omul respectiv.”
, a spus specialista.

Citește și: Cum să respingi un bărbat de care nu ești atrasă fără a-l face să sufere

Ce este mai exact singuratatea în doi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Lipsa de conexiune cu partenerul tău

Atracția nu este de ajuns pentru a avea o relație pe termen lung, dacă între partenerii de viață nu există compatibilitate.

Astfel, cei doi trebuie să aibă subiecte de discuție comune sau pasiuni pentru a se simți ascultați și doriți deoarece singurătatea în doi se datorează lipsei de conexiune emoțională.

”Trebuie să ne uităm la relație pentru că, în primul rand, există multa atracție dar nu există compatibilitate. O relație care să dureze pe termen lung trebuie să aibă și atracție, dar să fim și compatibili, să avem și subiecte de discutat, avem lucruri comune și pasiuni comune.

Atunci când partea de compatibilitate dispare sau nu ne mai interesează să investim în ea, se instalează această singurătate.”, a mai menționat doctorul.

Citește și: Ce își dorește un bărbat de la o relație. Cum să vorbiți cu partenerul pentru a evita frustrările și nemulțumirile

Ce este mai exact singuratatea în doi[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Discută cu partenerul tău despre cum te simți

Așadar, pentru a regla lucrurile în relația de cuplu trebuie să se conștientizeze cauzele singurătății în doi. Se poate face un plan terapeutic cu ajutorul unor exerciții și instrumente terapeutice pentru reconectarea cu partenerul. Cu toate astea, primul pas după sentimentul de singurătate este reconectarea cu sine și cu propriile pasiuni pentru a vizualiza motivele de deconectare cu partenerul și unde se mai poate lucra pentru îmbunătățirea relației. De asemenea, este importantă comunicarea eficientă cu partenerul de viață după ce s-au descoperit cauzele rupturii, pentru a se putea

ajunge la un numitor comun.

”Întotdeauna putem regla lucrurile, important este să fim conștienți și să punem un diagnostic corect, să vezi care au fost cauzele și îndepărtează-le, pune un plan terapeutic și tine-te de el. Prin exerciții, avem tot felul de instrumente terapeutice care ne ajută să ne conectăm cu partenerul. Ca eu să mă pot reconecta cu partenerul, trebuie în primul rând să mă reconectez cu mine, cu pasiunile mele, cu cine sunt eu când sunt în maximă energie, când pot să ofer. Atunci când apare singurătatea în doi, cei doi nu mai au energie, sunt plictisiți, viață e monotonă și parcă cerșesc unul altuia energie. Primul pas pe care îl faci atunci când ești într-o relație în care te simți singură în doi este să lucrezi la tine. Mă gândesc de ce am ajuns aici, de ce am ajuns atât de deconectată și apoi să încep să mă uit la partener să văd daca reușește să facă ceva, deoarece acolo eu nu am niciun control.”, a explicat ea.

Ce este mai exact singuratatea în doi[Sursa foto: freepik]

Comunică nevoile tale

Comunicarea nevoilor este esențială într-o relație în care partenerii se lovesc de sentimentul dureros de singurătate în doi. Aceștia trebuie să fie deschiși și să discute despre cum se simt și cum își doresc să evolueze relația în continuare. Astfel, partenerii își pot exprima nevoia de mai mult timp de calitate împreună sau de mai multe activități plăcute. 



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

3 obiceiuri feminine pe care bărbații le găsesc foarte atrăgătoare

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ea este tânăra de 25 de ani care a murit după ce a căzut în gol cu liftul: ”Absurd, nu trebuia să fie așa”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?


Cookies