Există tot mai multe cazuri în care partenerii de viață ajung să se simtă neînțeleși sau nedoriți într-o relație. Află din rândurile de mai jos ce este singurătatea în doi!
Dr. Gabriela Saulea a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre singurătatea în doi.
Ce este singurătatea în doi
Lipsa de comunicare
Singurătatea în doi apare în momentul în care unul dintre parteneri petrece timp separat din cauza altor activități, precum munca, viața socială sau alte pasiuni, iar cealaltă persoană din relație se simte singură. De asemenea, singurătatea devine mai profundă atunci când partenerii sunt împreună în aceeași încăpere, însă nu mai au subiecte comune de discuție și nu se mai simt conectați emoțional.
”Ca să iți dai seama că apare singurătatea în doi, te uiți la relația ta și o cam clasifici în două locuri, dacă este vorba despre singurătate. O dată s-ar putea să te trezești că ești singură în activitățile tale, partenerul să fie foarte ocupat cu altceva; e prins la muncă, are pasiuni, are activități, viață sociala iar tu ești singura acasă, singură cu copiii, la cumpărături.
Citește și: Cum să respingi un bărbat de care nu ești atrasă fără a-l face să sufere
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Lipsa de conexiune cu partenerul tău
Atracția nu este de ajuns pentru a avea o relație pe termen lung, dacă între partenerii de viață nu există compatibilitate.
Astfel, cei doi trebuie să aibă subiecte de discuție comune sau pasiuni pentru a se simți ascultați și doriți deoarece singurătatea în doi se datorează lipsei de conexiune emoțională.”Trebuie să ne uităm la relație pentru că, în primul rand, există multa atracție dar nu există compatibilitate. O relație care să dureze pe termen lung trebuie să aibă și atracție, dar să fim și compatibili, să avem și subiecte de discutat, avem lucruri comune și pasiuni comune.
Discută cu partenerul tău despre cum te simți
Așadar, pentru a regla lucrurile în relația de cuplu trebuie să se conștientizeze cauzele singurătății în doi. Se poate face un plan terapeutic cu ajutorul unor exerciții și instrumente terapeutice pentru reconectarea cu partenerul. Cu toate astea, primul pas după sentimentul de singurătate este reconectarea cu sine și cu propriile pasiuni pentru a vizualiza motivele de deconectare cu partenerul și unde se mai poate lucra pentru îmbunătățirea relației. De asemenea, este importantă comunicarea eficientă cu partenerul de viață după ce s-au descoperit cauzele rupturii, pentru a se putea
ajunge la un numitor comun.”Întotdeauna putem regla lucrurile, important este să fim conștienți și să punem un diagnostic corect, să vezi care au fost cauzele și îndepărtează-le, pune un plan terapeutic și tine-te de el. Prin exerciții, avem tot felul de instrumente terapeutice care ne ajută să ne conectăm cu partenerul. Ca eu să mă pot reconecta cu partenerul, trebuie în primul rând să mă reconectez cu mine, cu pasiunile mele, cu cine sunt eu când sunt în maximă energie, când pot să ofer. Atunci când apare singurătatea în doi, cei doi nu mai au energie, sunt plictisiți, viață e monotonă și parcă cerșesc unul altuia energie. Primul pas pe care îl faci atunci când ești într-o relație în care te simți singură în doi este să lucrezi la tine. Mă gândesc de ce am ajuns aici, de ce am ajuns atât de deconectată și apoi să încep să mă uit la partener să văd daca reușește să facă ceva, deoarece acolo eu nu am niciun control.”, a explicat ea.
Comunică nevoile tale
Comunicarea nevoilor este esențială într-o relație în care partenerii se lovesc de sentimentul dureros de singurătate în doi. Aceștia trebuie să fie deschiși și să discute despre cum se simt și cum își doresc să evolueze relația în continuare. Astfel, partenerii își pot exprima nevoia de mai mult timp de calitate împreună sau de mai multe activități plăcute.