Ce este merceria si care sunt cele mai folosite produse de mercerie?

Ce este merceria si care sunt cele mai folosite produse de mercerie?
Ce este merceria si care sunt cele mai folosite produse de mercerie?

Merceria este termenul care descrie toate acele produse si materiale necesare pentru a da viata textilelor pe care le folosim in viata de zi cu zi.

De-a lungul timpului, merceria a ajuns sa includa o multime de elemente, de la fire si ace de cusut pana la nasturi, panglici, cordoane, sireturi, dantela, foarfece, rigle, creta, ace de gamalie, etc. Practic, intr-un magazin de mercerie online poti gasi absolut tot ceea ce iti este util pentru a transforma bucati de material textil in piese vestimentare sau in accesorii utile.

Care sunt cele mai folosite produse de mercerie?

  1. Ata. Disponibila intr-o varietate de tipuri si culori, ata este utilizata pentru a asambla si repara articolele vestimentare. Exista mai multe tipuri de ata: Ata din bumbac este preferata pentru proiectele ce necesita rezistenta si durabilitate, in timp ce ata din matase este cea confera un aspect elegant produsului final. Pentru rezistenta la uzura, ata din poliester este o alegere buna.
  2. Acele de cusut. Acestea sunt folosite pentru a trece ata prin materialul textil si pot varia in diametru si forma. Acele cu diametru mai mic sunt ideale pentru materiale delicate, precum matasea sau dantela, in timp ce acele cu diametru mai mare sunt potrivite pentru materiale mai groase, cum ar fi denimul sau panza de sac.
  3. Nasturii. Sunt accesorii esentiale pentru inchiderea pieselor vestimentare si pentru decorarea articolelor textile. Acestia pot fi gasiti intr-o diversitate de stiluri si dimensiuni, fiind realizati din materiale precum plastic, metal sau lemn. Nasturii pot sa adauge un aspect de eleganta sau originalitate proiectelor tale.
  4. Sireturile. La fel ca si nasturii, sunt folosite pentru inchiderea incaltarilor sau a diverselor piese vestimentare. Acestea pot fi gasite intr-o varietate de stiluri si lungimi, realizate din materiale precum bumbac sau poliester. Alegerea corecta a sireturilor poate adauga confort si stil pieselor de imbracaminte si de incaltaminte.
  5. Foarfecele. Sunt esentiale in atelierul de cusut, folosite pentru a taia materialele textile. Exista diferite tipuri de foarfece, fiecare avand un scop specific. Foarfecele de cusut sunt ideale pentru taierea atei si a materialului textil, in timp ce foarfecele de croitorie sunt potrivite pentru taierea materialului pentru confectionarea hainelor.
  6. Rigla sau metrul de croitorie. Sunt folosite pentru a masura cu precizie materialele textile. O masuratoare exacta poate contribui la realizarea unor textile perfecte.
  7. Creta. Desi majoritatea oamenilor asociaza creta cu scoala, aceasta este utilizata pentru a marca materialele textile inainte de a le taia sau de a le asambla. Aceasta are un rol foarte important in orice atelier de croitorie, asadar, daca vrei sa iti croiesti propriile haine, ar trebui sa o ai la indemana.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai folosite produse din lumea merceriei, dar gama de optiuni este vasta si diversificata. In fiecare mercerie, vei gasi o bogata selectie de materiale si unelte prin care iti poti materializa ideile si poti crea piese textile deosebite.

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies