Ce este metoda KonMari de organizare si cum te ajuta sa obții casa pe care ti-o doresti

Ce este metoda KonMari de organizare
Ce este metoda KonMari de organizare si cum te ajuta sa obții casa pe care ti-o doresti

Află ce este metoda KonMari și cum te poate ajuta să îți organizezi viața și să ai succes în carieră.

Marie Kondo este o tânără japoneză, care a devenit peste noapte un fenomen, printr-o idee inovativă despre cum putem face curățenie în viețile noastre.

Kondo a scris câteva cărți, care s-au vândut în milioane de exemplare și a lansat de curând pe Netflix un show de succes.

Aceasta îi sfătuiește pe oameni să aprecieze mai mult obiectele materiale pe care le au în casă și să fie mai organizați.

Japoneza ne explică cum putem să ne organizăm spațiul, folosind doar trei principii: simplifică, organizează și depozitează.

Marie arată că pentru a avea o locuință corect organizată, ar trebui ca oamenii să păstreze doar obiectele care contează pentru ei cu adevărat.

Cine este Marie Kondo, cea care a creat metoda KonMari

Ce este metoda KonMari de organizare

Astfel, dacă reușești să îți organizezi locuința în acest fel, vei căpăta încredere și vei avea succes.

„Magia ordinii" este cartea care a cucerit lumea. În acest volum, pentru început, ni se sugerează să facem o inventariere a lucrurilor adunate de-a lungul anilor și să renunțăm la cele care nu ne mai folosesc.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Cum vei evolua în timp, în funcție de zodie?

Trierea acestora trebuie făcută ținând fiecare obiect în mână. Dacă simțim că acesta nu ne mai aduce bucurie, indicat este să-l aruncăm. Scopul acestei activități este de avea o casă aerisită, care să ne influențeze pozitiv viața.

Ce este metoda KonMari de organizare a casei

Autoarea acestei metode propune, pentru a reuși să găsim mai ușor hainele de care avem nevoie, să le depozităm pe verticală, cu ajutorul unor cutii.

Marie ne recomandă să aranjăm lucrurile pe categorii: cărți, îmbrăcăminte, documente etc., lăsându-le pe cele cu valoare sentimentală la sfârșit.

Secretul constă în păstrarea obiectelor care ne sunt dragi și aruncarea celor de care nu mai avem nevoie.

Astfel, vom avea mai mare încredere în noi și succesul nu ne va mai ocoli.

Citeste si: Amenajarea holului de apartament- 6 idei practice

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ea a declarat într-un interviu că la vârsta de 15 ani ar fi auzit ,,o voce misterioasă, ca un zeu al organizării, care mi-a spus să mă uit mai atent la lucrurile mele".

De atunci a început să își organizeze altfel viața.

Ce este metoda KonMari de organizare

Metoda KonMari li se potrivește oamenilor care au înțeles partea spirituală a acesteia,   conform căreia ar trebui să ne rezervăm câteva momente de meditație, o „convorbire” cu locuința noastră, căreia să-i mulțumim pentru găzduire și pentru energia pozitivă pe care o emană.

,,Voi aduce magia schimbătoare a vieții de  zi cu zi a unei serii noi pentru o platformă globală de televiziune", spus Marie Kondo pe Istagram.

,,În această nouă serie,  voi lucra împreună cu oamenii pentru a-mi transforma casa și o transformare personala", a mai declarat celebra japoneză.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

DESCOPERĂ: Cu ce se curăță argintul

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies