Ce este o friteuză cu aer cald și de ce ai nevoie de ea în bucătărie?

Ce este o friteuză cu aer cald și de ce ai nevoie de ea în bucătărie?
Ce este o friteuză cu aer cald și de ce ai nevoie de ea în bucătărie?

Dacă simți că te afli într-o continuă fugă, ești prinsă între serviciu, treburi casnice și alte activități zilnice mari consumatoare de timp și de energie, este momentul să apelezi la soluțiile rapide, dar și eficiente care îți pot ușura munca.

Din această categorie fac parte și aparatele de gătit pe care le poți utiliza în bucătărie astfel încât să nu petreci mult timp gătind, dar în același timp să îți ofere șansa de a consuma mâncare sănătoasă pentru care nu vei cheltui o avere. Friteuza cu aer cald este, fără doar și poate, unul dintre aceste aparate de gătit, iar mai jos vei descoperi ce este aceasta și care sunt principalele motive pentru care ai nevoie de ea în bucătărie.

Ce este o friteuză cu aer cald?

Friteuza cu aer cald nu este un simplu aparat de gătit care să te ajute să obții mâncarea preferată mai rapid, ci este o adevărată salvare pentru cei care doresc să consume în continuare mâncare sănătoasă, chiar dacă nu dispui de timp mult pentru pregătirea acesteia. O friteuză cu aer cald este un dispozitiv nou pentru gatit mancare sanatoasa, un dispozitiv care te va ajuta să obții preparate gustoase și sănătoase, în cel mai rapid și eficient mod.

Acest tip de aparat este unul care gătește cu ajutorul fluxului de aer cald – de unde îi vine și denumirea, în realizarea acestuia fiind combinate rezistența de încălzire cu infraroșu și ventilatoarele pentru circulația aerului. În acest fel, cu o lingură de ulei vei putea obține cartofii prăjiți ideali, dar mai sănătoși.

De ce ai nevoie de o friteuză cu aer cald în bucătărie?

Motivele pentru care ai nevoie de acest dispozitiv în bucătăria ta sunt numeroase, pentru că și avantajele pe care le oferă acesta sunt multe. O friteuză cu aer cald îți este ajutor de nădejde atunci când nu ai timp de gătit, dar vrei în același timp să faci economii și să nu comanzi mâncare tip catering. De asemenea, aceasta îți permite să mănânci sănătos, reducând considerabil consumul de ulei și să nu îți petreci timpul încercând să scoți uleiul ars din tigaie după ce ai făcut o porție delicioasă de cartofi prăjiți. O friteuză cu aer cald este ușor de folosit și ușor de curățat.

Friteuza cu aer cald, pentru preparate prăjite mult mai sănătoase

Prăjirea în tigaie sau într-o friteuză tradițională implică consumul unei cantități mari sau chiar foarte mari de ulei vegetal sau grăsime. Iar toată această grăsime conține multe calorii pe care le poți evita atunci când alegi în locul celor două variante de gătit o friteuză cu aer cald. Aceasta te poate ajuta să te bucuri de mese delicioase, cu preparate prăjite obținute într-un mod mult mai responsabil – mai puțină grăsime, mai puține calorii, gust mai bun, preparat mai sănătos. Și nu uita că o friteuză cu aer cald nu este bună doar pentru cartofii prăjiți – poți obține multe alte preparate delicioase cu care să îți completezi meniul.

Economii de bani, de timp, de energie

Mai ales în contextul scumpirilor din ultima vreme, uleiul a devenit suficient de scump încât să te gândești de două ori înainte de a-l cumpăra cu baxul. Iar pentru prăjirea clasică ai nevoie de suficient de mult ulei pentru a consuma cantități mari, destul de semnificative ca buget.

O friteuză cu aer cald te va ajuta să faci economii de bani prin economisirea grăsimii sau uleiului vegetal utilizat la prăjit.

De asemenea, aceasta te va ajuta să economisești și timp, și energie. Nu vei cheltui bani mulți pe curent, pentru că aceasta nu consumă multă energie electrică, și nici mult timp pentru a prepara mesele zilnice. Pur și simplu adaugi mâncarea, iar aparatul își va face treaba fără să mai stai cu grija amestecatului, iar la final te așezi pur și simplu în fața unei delicioase de mâncare.

Așadar, consideri că sunt suficiente motive pentru care friteuza cu aer cald să nu lipsească din nicio bucătărie?

 

 


Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Te-ar putea interesa și...
Cookies