Complexitatea emoțiilor pe care le simțim în timpul unei relații, poate ajunge la un moment dat peste înțelegerea noastră. Însă știați în ce constă o relație de dragoste și ură?
Aflați
Ce este o relație de dragoste și ură?
Acest tip de relație, mai exact ceea care se manifestă atât cu dragoste, cât și cu ură, este o relație în care regăsim aceste 2 sentimente și emoții total diferite, dar în același timp foarte puternice, experimentate atât de către un partener, cât și de celălalt, aproape în egală măsură.
Citește și: De ce unii oameni nu pot rămâne singuri?
Citește și: De ce ne îndrăgostim atât de ușor? 9 motive clare susținute de psihologi
În ce constă o relație de dragoste și ură
1. Emoții intense
Caracteristică acestei relații de dragoste și ură, este reprezentată de emoțiile intense dintre parteneri. În aceste relații, ei pot simți dragoste și afecțiune intensă într-un anumit moment, iar brusc, în clipa următoare, să simtă furie și ură, sentimente la fel de intense ca iubirea de mai devreme.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
2. Conflict
În ceea ce privește ocupațiile din acest tip de relație, de dragoste și ură, preturi special, fiind în centrul atenției, atât din punct de vedere al unui partener, cât și al celuilalt. Astfel, în momentul în care aceștia ajung la un conflict în relație, ajung totodată să se certe și să se lupte, însă deseori pentru a putea găsi un punct comun.
3. Plimbare cu suișuri și coborâșuri
In acest tip de relație, emoțiile resimțite de către parteneri pot fi atât de imprevizibile, ajungând la un moment dat să aibă o continuă plimbare cu suișuri și coborâșuri. Acestea sunt atât de extreme și au loc într-o perioadă extrem de scurtă de timp, sărind de la iubire la ură.
4. Pasiune
În ciuda faptului că, conflictul reprezintă punctul de interes cel mai des întâlnit într-o astfel de relație, de dragoste și ură, deseori aceste conflicte au o intensitate destul de mare, însă în cele din urmă, această intensitate poate duce și la momente pasionale între parteneri. Astfel, se provoacă conexiuni atât fizice, cât și emoționale, care brusc, de asemenea, se pot transforma în argumente la fel de intense.
5. Frica de abandon
În momentul în care realizezi ce înseamnă cu adevărat o relație de dragoste și ură, din exterior, sau poate chiar realizezi că te afli într-una, va apărea acea frică de abandon. Acest sentiment va fi resimțit din ce în ce mai profund, apărând totodată și frica unui partener, că celălalt îl va părăsi, ceea ce îl va determina să aibă un comportament diferit, mai exact se va ajunge la posesivitate.
6. Atragere și respingere
Într-o astfel de relație, așa cum apare sentimentul de dragoste, precedat de cel de ură, în momentul în care simțim iubirea față de partener, automat simțim și atracția unul față de celălalt, însă dat fiind faptul că imediat intervine sentimentul de ură, respectiv respingere, vom avea tendința să ne îndepărtăm unul de celălalt, în momentul în care lucrurile devin prea intense.
7. Gelozia
Gelozia nu avea cum să lipsească dintr-o astfel de relație, aceasta fiind una dintre caracteristicile principale, și comune, dat fiind faptul că există nenumărate momente în care partenerii devin geloși unul pe celălalt, dar și în ceea ce privește prieteniile pe care le au, interesele, hobby-urile, carierele și așa mai departe.
8. Epuizare emoțională
Nu în ultimul rând, din cauza acestor suișuri și coborâșuri constante din relație, se poate ajunge la epuizare emoțională, iar în acel moment, ambii parteneri se simt copleșiți și epuizați de intensitatea pe care emoțiile lor o au, frecvent.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.