Ce este prolapsul uterin. Toate femeile trebuie sa stie asta

Ce este prolapsul uterin. Toate femeile trebuie sa stie asta
Ce este prolapsul uterin. Toate femeile trebuie sa stie asta

Toate femeile trebuie să ştie ce este prolapsul uterin. Mai jos sunt informaţiile pe care este bine să le cunoască orice femeie.

Prolapsul uterin presupune deplasarea în jos a organelor genitale feminine interne (vagin şi uter). Astfel sunt afectate organele din jur (vezica, rectul, musculatura). Prolapsul uterin ar putea fi complet sau incomplet. Prolapsul incomplet este cel care presupune înclinarea parţială a uterului în vagin. Prolapsul complet este acela în care uterul cade atât de mult, încât unele ţesuturi ies în afara vaginului.

"Muşchii reprezintă componenta activă, care, prin intermediul contracţiilor, sunt responsabili de toate funcţiile planşeului pelvic.

Ţesutul conjunctiv, compus din fibre elastice, colagen şi matricea extracelulară, oferă un suport structural pentru organele pelvine: uter, uretră, vezică urinară şi rect.

Pentru că ţesuturile de susţinere se relaxează şi nu mai oferă suportul necesar organelor pelvine şi aparatului urogenital, are loc coborârea şi ieşirea din pelvis a acestor organe ȋnsoţită de diverse simptome ȋn funcţie de organele prolabate", precizează Prof. Dr. Elvira Brătilă pentru Ce se întâmplă, doctore.

Citeste continuarea aici.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Scapa de 5 kilograme in 10 zile cu dieta cu supa - Ce trebuie sa mananci

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies