Ce este propolisul si la ce te ajuta

Ce este propolisul si la ce te ajuta
Ce este propolisul si la ce te ajuta

Sigur ai auzit si tu de propolis, un produs al albinelor extrem de sanatos si plin de proprietati.

Sigur ai auzit si tu de propolis, un produs al albinelor extrem de sanatos si plin de proprietati. Este la fel de bun precum mierea si te poate ajuta in tratarea multor afectiuni. Este un ingredient minune, cu foarte multe beneficii, care ajută la combaterea acneii, previne formarea cicatricilor și îmbunătățește textura pielii. Află de la noi cum să te folosești de propolis pentru o îngrijire cât mai corectă a pielii.

Știi deja care sunt beneficiile consumului de miere pentru ten, dar cât de multe știi despre propolis? Acest ingredient natural este produs de albine din seva plantelor și este folosit de mii de ani pentru proprietățile sale vindecătoare, însă nu este la fel de popular precum mierea când vine vorba de îngrijirea pielii.

Ce este propolisul si la ce te ajuta
Ce este propolisul si la ce te ajuta[Sursa foto: PixaBay]

Ce este propolisul?

Propolisul este în esență să o substanță rășinoasă, care s-a format din seva unor plante, în amestec cu ceara și saliva.

Albinele folosesc propolisul pentru a-și căptuși fagurii. Propolisul conține un amestec important de substanțe antiinflamatoare, antimicrobiene și antimicotice. Albinele se folosesc de propolis pentru efectele acestuia antibateriene și antifungice, protejandu-se astfel de îmbolnăvire.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Efectele benefice ale propolisului au fost descoperite de oameni cu mii de ani în urmă, acesta fiind folosit în vindecarea rănilor, cât și ca tratament pentru diferite infecții ale pielii și ale dinților.

Beneficiile propolisului pentru piele

Urmare a cercetărilor și studiilor efectuate, s-a descoperit că propolisul are numeroase întrebuințări în tratarea problemelor legate de piele, mulțumită faptului că este antiseptic, antiinflamator, antioxidant, antibacterian și antimicotic. Printre efectele sale asupra pielii se numără:

  • Vindecarea rănilor externe
  • Tratarea acneii
  • Reducerea inflamațiilor
  • Protejarea pielii contra razelor UV

Cum sa folosesti propolisul pentru piele

În comerț există foarte multe produse destinate îngrijirii pielii care conțin propolis. Acestea pot fi intoduse în rutina zilnică de îngrijire a tenului, în asociere cu alte ingrediente care au efect hidratant și protector. Balsamul cu propolis este cel mai eficient în tratarea rănilor externe și accelerarea vindecării, acesta fiind recomandat pentru leziuni superficiale.

Ce este propolisul si la ce te ajuta
Ce este propolisul si la ce te ajuta[Sursa foto: PixaBay]

Un exemplu de masca facială este dat de amestecarea unei lingurițe cu argila cosmetică cu miere și câteva picături de tinctură de propolis fără alcool, până se obține o mască consistentă.

Aceasta se aplică seara, după o baie fierbinte, astfel încât porii să fie deschiși și masca să penetreze pielea suficient. După o jumătate de oră se clătește cu apă călduță și fața se hidratează cu puțin ulei de cocos.  

Citeste si: Ce beneficii are tinctura de propolis. Afla totul de la noi!

Citeste si: CITEȘTE: Masca de față cu miere si ou. Cum se prepară și cui ii este recomandată?



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies