Nu este nevoie sa consumam mai multe alimente iarna. De fapt, e indicat sa alegem ce mancam in functie de confortul de care avem parte sau de afortul pe care il depunem zilnic. De obicei, iarna riscul de ingrasare creste considerabil din cauza alimentatiei bogate in grasimi si sarace in legume si fructe proaspete.
In plus, iarna ni se schimba si poftle, foarte multi optand pentru mancaruri consistente, gatite si, in special, pentru preparate calde. Nu este nimic rau in a manca astfel, dar e bine sa diminuezi cantitatea alimentelor consumate.
Grasimile esentiale
O alimentaţie sănătoasă este importantă şi pentru întărirea sistemului imunitar, şi menţinerea unui organism sănătos. Grăsimile au un rol deosebit, pentru că stochează energia şi reprezintă un factor imuno-stimulator împotriva frigului prin eliberarea de căldură, ajutând corpul să se adapteze la temperaturile scăzute.
De aceea, se spune că în perioada iernii, când temperaturile sunt foarte scăzute, este indicat să avem un aport de calorii mai ridicat faţă de sezonul cald. Organismul consumă multă energie pentru a-şi păstra temperatura normală. Ca urmare, este bine să optezi pentru grăsimi vegetale şi animale de calitate. Cele mai bune grăsimi care pot fi consumate şi care contribuie la protejarea organismului sunt cele provenite din peşte (macrou, somn, crap, somon).
Citeste mai mult aici.