Ce este recomandat sa mancam iarna? Trucul care te ajuta sa nu te ingrasi

Ce este recomandat sa mancam iarna? Trucul care te ajuta sa nu te ingrasi
Ce este recomandat sa mancam iarna? Trucul care te ajuta sa nu te ingrasi

Nu este nevoie sa consumam mai multe alimente iarna. De fapt, e indicat sa alegem ce mancam in functie de confortul de care avem parte sau de afortul pe care il depunem zilnic. De obicei, iarna riscul de ingrasare creste considerabil din cauza alimentatiei bogate in grasimi si sarace in legume si fructe proaspete.

In plus, iarna ni se schimba si poftle, foarte multi optand pentru mancaruri consistente, gatite si, in special, pentru preparate calde. Nu este nimic rau in a manca astfel, dar e bine sa diminuezi cantitatea alimentelor consumate.

Grasimile esentiale

O alimentaţie sănătoasă este importantă şi pentru întărirea sistemului imunitar, şi menţinerea unui organism sănătos. Grăsimile au un rol deosebit, pentru că stochează energia şi reprezintă un factor imuno-stimulator împotriva frigului prin eliberarea de căldură, ajutând corpul să se adapteze la temperaturile scăzute.

De aceea, se spune că în perioada iernii, când temperaturile sunt foarte scăzute, este indicat să avem un aport de calorii mai ridicat faţă de sezonul cald. Organismul consumă multă energie pentru a-şi păstra temperatura normală. Ca urmare, este bine să optezi pentru grăsimi vegetale şi animale de calitate. Cele mai bune grăsimi care pot fi consumate şi care contribuie la protejarea organismului sunt cele provenite din peşte (macrou, somn, crap, somon).

Acestea contribuie şi la fluidizarea sângelui şi la vascularizarea organismului.

Citeste mai mult aici.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cele mai periculoase zile din ianuarie 2018 - Sunt rele pentru dragoste, afaceri şi sănătate

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți are Açelya Devrim Yılhan, actrița care joacă rolul Hasibe, mama celor patru frați Derenoglu din serialul Vinovați de iubire! Iată cum arăta celebra actriță în urmă cu 14 ani, la început de carieră

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies