Ce este sindromul ovarelor polichistice? Ce simptome are si cum se trateaza?

Ce este sindromul ovarelor polichistice? Ce simptome are si cum se trateaza?
Ce este sindromul ovarelor polichistice? Ce simptome are si cum se trateaza?

Medicul Ruxandra Dumitrescu a fost invitat in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a vorbit despre aceasta problema care afecteaza femeile.

 

Cristina Cioran si Paula Chirila au citit toate intrebarile primite de la telespectatoare si au incercat sa ofere informatii cat mai corecte alaturi de Dr. Ruxandra Dumitrescu.
"De obicei, persoanele care au acest simptom au o pilozitate mai mare pe corp. Dispare parul de pe cap si apare in locuri nedorite. De asemenea, au acnee asociata, tenul mai gras, au un ciclu menstrual complet anormal.
Au una-doua menstruatii pe an.", a spus medicul.
"Acest sindrom nu se poate vizualiza in cadrul unui examen Babes Papanicolau. Se vad doar la ecografie vaginala si le putem depista si prin teste de sange. Nu toate femeile care au chisturi pe ovare au sindromul ovarelor polichistice. Un chis ovarian apare prin anovulatie. Adica femeia nu a evoluat, iar un folicul ovarian a crescut.
Nu e nevoie de operatie la inceput, poate trece si cu tratament.", a continuat Ruxandra Dumitrescu.
##VIDEO5936##
Peste 60% dintre femeile cu sindromul ovarelor polichistice sunt obeze. Complicatiile pe termen lung sunt lipsa completa a sarcinii si cancerul de endometru.
##VIDEO5937##

Cristina Cioran si Paula Chirila au citit toate intrebarile primite de la telespectatoare si au incercat sa ofere informatii cat mai corecte alaturi de Dr.

Ruxandra Dumitrescu. 

" De obicei, persoanele care au acest simptom au o pilozitate mai mare pe corp. Dispare parul de pe cap si apare in locuri nedorite. De asemenea, au acnee asociata, tenul mai gras, au un ciclu menstrual complet anormal. Au una-doua menstruatii pe an.", a spus medicul.

" Acest sindrom nu se poate vizualiza in cadrul unui examen Babes Papanicolau.
Se vad doar la ecografie vaginala si le putem depista si prin teste de sange. Nu toate femeile care au chisturi pe ovare au sindromul ovarelor polichistice. Un chis ovarian apare prin anovulatie. Adica femeia nu a evoluat, iar un folicul ovarian a crescut. Nu e nevoie de operatie la inceput, poate trece si cu tratament.
", a continuat Ruxandra Dumitrescu.

##VIDEO5936##

Peste 60% dintre femeile cu sindromul ovarelor polichistice sunt obeze.
Complicatiile pe termen lung sunt lipsa completa a sarcinii si cancerul de endometru.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

##VIDEO5937##

 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies