Ce este surimi. Îl poți găsi mereu la supermarket și este originar din Japonia

surimi beneficii
Ce este surimi. Îl poți găsi mereu la supermarket și este originar din Japonia

Multe persoane obișnuiesc să consume surimi în combinație cu alte fructe de mare, însă există nenumărate moduri de a fi consumat și singur.

Aflați din rândurile următoare ce este mai exact surimi, beneficiile pe care acesta le poate oferi organismului nostru, dar și în ce modalități se poate prepara. În plus, v-am pregătit și o rețetă, numai bună de pus în practică și savurat.

 

Ce este surimi

Surimi reprezintă pasta care a rezultat din carnea de pește sau alt tip de carne.

„Surimi” în japoneză, se traduce „carne măcinată”, iar această denumire o întâlnim de obicei la nenumărate alimente provenite din Asia de Est, care utilizează această pastă ca ingredient principal. Însă acesta se poate regăsi și ca umplutură sau direct transformat în bile.

Surimi poate să fie găsit în mai multe forme și să dețină mai multe texturi, dar adesea va dori să imite textura și culoarea cărnii de homar, crab sau crustacee. Cu proveniența din Japonia, cel mai întâlnit produs surimi este imitația cărnii de crab.

Produsele tind în general să fie preparate prăjite, aburite sau fierte.

În Statele Unite se regăsește pentru achiziție sub formă de krab, imitate de crab sau crab simulat, iar în națiunile din Commonweakth, sub formă de bastoane de fructe de mare, bastoane de crab și multe astfel de derivate.

ce este surimi

Citeste si: 6 Idei de mic dejun dacă ești la dietă. „În legătură cu sortimentul de pâine, fiecare trebui să-şi găsească pâinea care să fie pe gustul lui"

 

Beneficiile consumului de surimi

Majoritatea persoanelor care se află la dietă sau doresc să scape de câteva kilograme în plus, trebuie să știe faptul că surimi are un conținut scăzut de grăsimi și calorii, prin urmare, este un produs numai bun de consumat  dacă vă aflați la dietă. În plus, datorită faptului că deține un nivel scăzut atât de grăsimi, cât și de calorii, este benefic pentru prevenirea bolilor cronice, cum ar fi cele de inimă, dar vă ajută și la prevenirea colesterolului mai puțin bun.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Surimi conține totodată și o cantitate bogată de fosfor. Fosforul reprezintă un procent considerabil din greutatea noastră corporală, regăsit mai ales în oase și dinți. Astfel, odată ce începeți să consumați surimi, acesta conținând fosfor, va dezvolta un rol benefic în menținerea sănătății  atât a dinților, cât și a oaselor.

De asemenea, va duce și la o mai bună funcționare a mușchilor și a rinichilor.

cu ce se mananca surimi

Citeste si: Rețete SANDWICH pentru drum. "Am aflat și eu cu stupoare că cică n-ar fi voie să pui într-un sandviș mezeluri și brânzeturi la un loc"

 

Cu ce se mănâncă surimi

Există nenumărate modalități în care puteți combina surimi, pentru a vă bucura de un meniu cu totul și cu totul delicios. Puteți mânca surimi și ca atare, dezghețat sau cu maioneză, usturoi și pâine prăjite, îl puteți folosi și în salatele de fructe de mare și prăjite în tigaie fără ulei, alături de ouă la micul dejun.

De asemenea, le puteți adăuga și în salate de crudități, îl puteți transforma și într-un sos foarte bun pentru paste sau chiar nefiert, cu maioneză și porumb.

reteta cu surimi

Citeste si: Cât timp se fierbe cușcușul. Care este secretul?

 

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Rețetă de Foietaj cu surim și tăiței

Ingrediente

Veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un pachet de foitaj, tăiţei cu spanac (200 g), spanac proaspăt (500 g), o salată verde, un pachet cu surimi, pudră de curry, unt (50 g), pudră de nucşoară, nucă de cocos (25 g), o lămâie, pătrunjel, sare și piper.

Mod de preparare

Tot ce trebuie să faceți este să începeți să fierbeți tăițeii în apă cu sare, să îi scurgeți și să îi puneți într-un castron. Apoi adăugați la fiert un sfert de linguriță de pudră de curry, un vârf de linguriță de pudră de nucșoară, sare și piper. Apoi ne vom apuca de spanac și de salată pe care le vom spăla foarte bine și le vom căli în puțin unt. Le condimentați și după ce s-au călit, le puneți într-o strecurătoare.

Întindeți apoi foaia de foietaj, tăiați-o în două părți și așezați pe o margine a fiecărei foi, tăițeii, apoi deasupra amestecul de spanac și salată și batoanele de surimi, pe care le-ați stropit înainte cu puțin suc de lămâie. Presărați peste acest conținut puțin pătrunjel tocat și rulați cu mare grijă pentru a nu ieși umplutura din foietaj.

Apoi așezați totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introduceți în cuptorul preîncălzit tava, la foc mediu spre mare și lăsați-o până când veți observa că devin aurii. Scoateți apoi tava, iar pe un platou așezați foietajul, pentru a se răci. Imediat ce este bun de tăiat, o puteți face și le puteți servi. Poftă bună!

bastoane de surimi

Citeste si: Dietă fără carbohidrați. In meniul zilnic, cel puțin 40% din necesarul de calorii trebuie să provină din carbohidrați



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

6 Idei de mic dejun dacă ești la dietă. „În legătură cu sortimentul de pâine, fiecare trebui să-şi găsească pâinea care să fie pe gustul lui"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies