Chef Orlando Zaharia ne arată cum să salvăm cozonacul întărit de pe masa de sărbători.
Mesele sunt pline de bucate delicioase de sărbători, iar preparatele tradiționale și deserturile nu lipsesc de pe masă niciunui român. Este și cazul cozonacului, unul dintre cele mai îndrăgite deserturi ale acestei perioade, astfel că masa de Crăciun sau Revelion nu are cum să fie completă fără el. Cu toate acestea, de cele mai multe ori ajungem să nu consumăm toate alimentele, iar multe dintre ele ajung să se strice sau să se întărească.
Ingrediente:
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- Cozonac
- Ouă
- Mere
- Zahăr
- Lapte
Ce desert pregătește Chef Orlando Zaharia din cozonacul întărit de la masa de Crăciun?
Citește și: A murit cu zile în noaptea dintre ani, din cauza jarului căzut din sobă- stirilekanald.ro
Chef Orlando Zaharia vine cu rețeta unui desert reinventat, folosindu-vă de cozonacul care a rămas de pe masă de sărbători și s-a întărit. Pentru a nu fi aruncat, acum vă puteți bucura de un alt desert, care să-l aibă la bază. Astfel, aveți nevoie doar de mere, ouă, zahăr și lapte. Tăiați merele cubulețe pe care le veți carameliza cu zahăr, adăugați gălbenușul peste ele împreună cu bucățile de cozonac rupte, iar cu albușurile și zahărul bateți o spumă.
Toată această compoziție o turnați în tăvi mici, ornate pe deasupra cu bezea și lăsate la cuptor timp de jumătate de oră. În doar câteva minute, puteți salva cozonacul care s-a întărit de la masa de sărbători. „Mi-a rămas niște cozonac, cozonacul s-a întărit, așa că vom face un desert din restul de cozonac. Ouă, mere, niște cozonac care a rămas, zahăr și niște lapte. Merele le vom face cuburi, asta e ideea, pentru că le vom carameliza.@orlandozaharia Pentru că mereu rămân niște resturi de cozonac după Sărbători, vă las aici o idee de cum puteți să le transformați in desert 🧁 #fyp #fy #retete #craciun ♬ original sound- Chef Orlando Zaharia