Ce facem atunci când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim

Ce facem atunci când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim
Ce facem atunci când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim

Din cauza situațiilor dificile din ultima perioadă, sentimentul de frică s-a intensificat considerabil de mult. Află din rândurile de mai jos ce trebuie să facem când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim!

Alina Iliescu, psihoterapeut, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum putem depăși momentele de frică.

Ce facem atunci când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim

Situațiile traumatice din ultimul timp, precum pandemia și războaiele, au fost un adevărat factor de frică atât în rândul copiilor și adolescenților, cât și al adulților.  Astfel, majoritatea persoanelor au început să prezinte stări de anxietate, depresie și, totodată, nu au mai avut dorința de a face lucruri noi, sau activități care le ofereau plăcere.

Însă, în perioadele dificile ale vieții, este necesar ca fiecare persoană să conștientizeze ceea ce simt, și să găsească o soluție potrivită pentru a înlătura toate gândurile și emoțiile negative.

Citește și: 5 sfaturi utile pentru o viață lipsită de stres

Ce facem atunci când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim[Sursa foto: freepik]

Citește și: Vrei să te apuci de aerobic? Iată ce beneficii și contraindicații are acest sport

Deși fiecare are o rutină proprie și plăceri diferite când vine vorba de activități recreative, somnul, exercițiile de respirație, stilul de viață sănătos și mișcarea fizică pot fi benefice pentru oricine, pentru a crește starea de bine și pentru ca fiecare să rămână rațional. Așadar, este important ca oamenii să se concentreze pe lucrurile care le aduc plăcere, sau pot chiar să se gândească la un nou hobby, precum  pictura, curs de yoga sau diverse activități sportive care le-ar putea ocupa mintea și care să îndepărteze gândurile negative. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

“În situații de război, în situații traumatice știm cumva cum să ne adunăm, și știm cumva ce să facem. Bineînțeles, în această perioadă nici nu mai dormim la fel de bine, mâncăm mai mult. Pe fiecare dintre noi ne relaxează altceva: sunt oameni care pictează, sunt oameni care merg la yoga, sunt oameni care dorm mai mult, mănâncă mai mult, sunt oameni care fac niște activități sportive, persoane care fac curățenie, și atunci, sfatul meu

este să nu mai fim atât de cablați la negativ, să ne decablăm din când în când pentru a lăsa puțin corpul să se relaxeze, și să facem ceva ce ne face plăcere”,  a menționat specialista.

Citește și: Cum să ne recâștigăm încrederea după ce am fost trădați de partener. ”Femeia înșeală pentru că se simte singură și are nevoie de intimitate.”.

Ce facem atunci când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim[Sursa foto: freepik]

Citește și: Care sunt plantele ce îți aduc noroc în casă și în dragoste „Vorbiți cu plantele! Au energia lor și te ajută întotdeauna!”

Sunt persoane care trec mai ușor peste sentimentul de frica prin terapie, prin ieșiri cu prietenii în oraș sau chiar persoane care fac curățenie pentru a se relaxa. Astfel, orice activitate care aduce placere este benefica pentru alungarea gândurilor de la situația prezentă, care baga oamenii într-o situație de supraviețuire. 

Citește și: Ștefania a fost eliminată din „Casa iubirii”! Tânăra a izbucnit în lacrimi: „În sfârșit o să fiu alături de Cosmin”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

“Sunt persoane care merg la terapie, sunt persoane care merg cu prietenii în oraș, sunt persoane care dorm mai mult, care mănâncă mai mult sau deloc, persoane care fac curățenie, care merg să încerce lucruri noi.

Important este să ne luăm gândul de la această situație prezentă, care ne bagă într-o situație de supraviețuire”,  a mai spus ea.

Așadar, este important ca fiecare om să se concentreze mai mult pe aspectele pozitive ale vieții. Un exercițiu de mare ajutor este chiar o realizarea unei liste de recunoștință, care să conțină lucrurile bune din viața fiecăruia, și mulțumirile pentru acestea. Lista de recunoștință este benefică datorită faptului că optimismul alungă sentimentul de frică.

Citește și: Cum poți avea succes la locul de muncă. “Fricile nu au legătură cu realitatea, însă din cauza lor se pot crea antipatii la locul de muncă.”

Ce facem atunci când apare sentimentul de frică și cum putem să-l depășim[Sursa foto: freepik]

Citește și: De ce te lovește copilul tău. ”Cantitatea timpului este mai puțin importantă, decât calitatea timpului petrecut cu copilul.”



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Vrei să te apuci de aerobic? Iată ce beneficii și contraindicații are acest sport

IMAGINE RARĂ cu fiul Vicăi Blochina și al lui Victor Pițurcă! Edan s-a transformat într-un tânăr chipeș!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Primele imagini de la date-ul lui Antoni și al Rebeccăi! Înțelegerea celor doi concurenți care le marchează relația: „Testul final...”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies