Medicul Mihai Craiu a prezentat 10 sfaturi esențiale pentru a ține departe de locuință coornavirusul. Ce trebuie să facă fiecare persoană când intră în casă.
Cunoscutul medic Mihai Craiu a vorbit despre măsurile pe care trebuie să le luăm în această perioadă. Mai mult ca oricând, fiecare persoană trebuie să ia măsuri speciale de igienă pentru a combate coronavirusul.
Iată ce recomandă pediatrul Mihai Craiu, imediat ce ieșim și ajungem acasă. Fiecare măsură este esențială și poate ține la distanșă noul coronavirus:
1. Când vă întoarceţi acasă (în cazul în care TREBUIE să lucraţi) NU atingeți absolut nimic.
2. Pantofii scoşi chiar la uşa (dnul dr. Virgil Musta face recomandarea clară- nu folosiţi aceeaşi pantofi şi afară si în casă!!)
Dacă puteţi pune la intrare un preş ce ar putea fi udat cu soluţie de cloramină este şi mai bine, căci veti scadea riscul de a aduce virusul în casă pe tălpi.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
3. Dezinfectaţi (tot ca la pantofi!) lăbuţele animalelor de companie, când reveniţi in casă.
4. Scoateţi hainele utilizate afară si puneţi-le separat, lângă intrare; nu le duceti in casă.
Ce trebuie să faci cu cheile, portofelul sau geanta
5. Lăsaţi cheile, portofelul, geanta etc intr-o cutie/coş la intrarea in casă.
La fel ca şi hainele, acestea nu pot fi plimbate prin casă!!Citeste si: Coronavirus. Ce produse de curățenie combat coronavirusul?
6. Faceţi duş sau, în cazuri extreme, spălaţi foarte de bine zonele expuse. Adică mâinile, faţa, gâtul etc.
7. Spălaţi/dezinfectaţi des telefonul, ochelarii etc. La fel ca şi mânile, cu soluţii alcoolizate sau, dacă e posibil, cu spumă de săpun si apă.
Citeste si: Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a dezvăluit cel mai eficient tratament împotriva febrei. Ce poți face acasă?
8. Dezinfectati cu înălbitor diluat suprafaţa obiectelor purtate afară. Şi evident clanţa uşii!
9. Dacă aţi purtat mănuşi trebuie să le scoateţi cu grijă (întoarse pe partea cealaltă) şi le aruncaţi in pubelă închisă.
Citeste si: România, cea mai neagră zi de când a început epidemia. 263 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 într-o singură zi. Am ajuns la 1.292
10. Obiectivul principal este reducerea riscului, dacă nu putem face dezinfecţie totală.