Oricât de strânsă ar fi legătura pe care aţi fi creat-o, vine o zi în care unul din voi alege să renunţe la relaţia de a fi colegi care împart acelaşi apartament şi fiecare va porni pe drumul lui în viaţă. Fie că e vorba de o relaţie nouă, un job în afara oraşului sau finalizarea studiilor, e posibil să fie nevoit să plece din casa pe care aţi împărţit-o şi primeşti într-o zi vestea că vei rămâne singur într-un apartament închiriat.
Îţi permiţi să suporţi toate costurile apartamentului?
Presupunând că ai locuit cu un singur coleg de apartament, cheltuielile se împărţeau până acum la doi.
Cauţi un alt coleg de apartament?
Dacă varianta de mai sus nu este deloc plauzibilă şi vrei cu orice preţ să rămâi în apartamentul cu care te-ai obişnuit de atâta timp înseamnă că va trebui să îi cauţi înlocuitor colegului de apartament care vrea să plece. Începe să întrebi printre cunoscuţi dacă mai e cineva în situaţia de a-şi căuta pe cineva cu care să împartă o locuinţă.
E mai bine să locuieşti cu cineva pe care cunoşti decât să iei „relaţia” de la zero. Totuşi, dacă nu e nimeni care să-ţi împartă dorinţa, poţi căuta prin diverse alte metode pe cineva potrivit pentru a avea acelaşi domiciliu ca al tău. Nu uita de întrebările esenţiale ale căror răspuns trebuie să îl afli, cum ar fi cu ce se ocupă pretendentul la a-ţi deveni coleg de apartament, care este programul lui zilnic, ce hobby-uri are şi ce părere are despre animalele de companie, ca să îţi faci o părere despre cum va arăta traiul alături de el.
E timpul să te muţi într-un spaţiu mai mic?
Dacă te încântă ideea de a locui singur, însă nu îţi poţi permite să întreţii singur un apartament, poate că ar fi cazul să faci un downgrade şi să te muţi într-o garsonieră, care să îţi ofere intimitatea pe care o meriţi, la mult mai puţini bani.