Ce fel de ustensile si accesorii iti trebuie pentru a coace cu drag

Accesorii pentru cuptor
Accesorii pentru cuptor

Coacerea devine o mare placere, mai ales atunci cand sunt disponibile toate echipamentele si accesoriile necesare pentru manipularea aluatului.

Bucatariile din majoritatea gospodariilor trebuie sa fie atat de bine echipate cu instrumente de gatit si accesorii cuptor incat sa poti transforma imediat propria bucatarie intr-o brutarie.

O serie de accesorii importante sunt necesare pentru preparea si coacerea produselor.

Cea mai importanta ustensila este cantarul. La coacere, este important sa cantaresti ingredientele la gram. Un cantar de bucatarie bun ar trebui sa poata cantari exact in grame, precum si cantitati mai mari in kilograme.

O ceasca de masurare, de asemenea, este de folos, deoarece este potrivita pentru masurarea lichidelor, dar si a fainei sau zaharului. Daca faci prajituri, astfel de ingrediente, in dozaj corect, sunt vitale pentru preparatele tale.

Nu uita de telul din otel inoxidabil pentru alimente. Vei avea nevoie de acesta pentru a bate ouale, cremele si frisca. De asemenea, pentru amestecarea atenta a maselor delicate de aluat, telul este cel mai potrivit.

Datorita materialului conductiv, bolurile de amestec din otel inoxidabil sunt ideale pentru produse de patiserie: pentru temperarea aluatului, cremelor si aluaturilor sensibile. Sunt bune si bolurile din plastic pentru frisca, smantana si albusuri. Aceste boluri nu trebuie sa se indoaie si ar trebui sa aiba un suport bun.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Periile de patiserie cu peri naturali moi si lungi sau periile din plastic sunt folosite pentru a aplica glazuri, smantana sau galbenus de ou.

Ai nevoie de un sucitor pentru a intinde aluatul sau pentru a presa si sfarama ingrediente solide, precum condimente si nuci.

Pentru modelarea si decorarea aluaturilor moi, a cremelor si a maselor moi, se folosesc pungi cu diferite duze.

O paleta este un fel de cutit taiat, cu tais lat, pentru netezirea aluatului, a cremelor si glazurilor si pentru ridicarea micilor produse de patiserie din tava.

Mai multe site din diferite dimensiuni sunt, de asemenea, utile pentru cernerea fainii sau zaharului pudra.

Ai nevoie si de o varietate mare de vase pentru copt. De fapt, daca iubesti patiseria si dulciurile, aceste accesorii nu trebuie sa iti lipseasca, in cele mai variate forme, dimensiuni si materiale.

Astfel, exista forme folosite la cuptor pentru prajituri, dar si pentru alte preparate. Acestea pot fi din otel, din silicon, din sticla Simax si asa mai departe. Fiecare dintre ele are caracteristici

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

distincte. In plus, trebuie sa stii exact la ce trebuie folosite unele sau altele. De exemplu, formele de silicon ce pot fi introduse in cuptor, de regula, sunt pentru briose. Siliconul este un accesoriu de copt relativ nou pe piata, mai ales in Romania, insa care a devenit extrem de iubit de gospodine. Este usor de folosit, coacerea se face excelent si se curata extrem de rapid. In plus, avantajul este ca produsele nu se prind de peretii laterali ai acestuia.

Formele de cozonaci si checuri sunt alte accesorii pentru coacere pe care trebuie sa le ai. De sarbatori sau cu alte ocazii festive, acestea sunt preparate ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa. De asemenea, aceste forme pot fi utilizate si pentru a pregati preparate precum drobul de Paste.

Daca doresti sa coci o multime de prajituri, folia de copt sau hartia pergament este de mare ajutor, deoarece te scuteste de ungerea tavilor de copt inainte de coacere. Aceasta hartie speciala poate fi utilizata chiar si de mai multe ori.

In plus fata de ustensilele enumerate aici, este posibil sa ai nevoie de alte instrumente pentru coacere, cum ar fi foliile de aluminiu pentru ambalarea aluatului care trebuie sa se odihneasca in frigider, manusi, mixer electric si asa mai departe.

Acestea sunt ustensilele de bucatarie si accesoriile pentru preparare si coacere de care ai nevoie daca esti pasionata de produsele de patiserie si prajituri. Pasiunea ta si accesoriile potrivite sunt secretul gustului perfect!



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies