Ce flori nu ar trebui oferite cadou sub nicio formă. Trebuie să fiți foarte atenți

Ce flori nu ar trebui oferite cadou sub nicio formă. Trebuie să fiți foarte atenți
Ce flori nu ar trebui oferite cadou sub nicio formă. Trebuie să fiți foarte atenți

O mulțime de oameni consideră că un buchet sofisticat reprezintă darul perfect pentru o doamnă sau domnișoară, însă fără să conștientizeze că există câteva reguli esențiale care nu trebuie ignorate în această situație.

Descoperă din următoarele indicații ce flori ar trebui evitate în orice circumstanță!

Citește și: Supă cremă de conopidă. Descoperă secretul unei supe creme perfecte, o explozie de arome și nutrienți!

Ce flori nu este bine să oferi niciodată cadou

Bucuria primită în momentul în care primim un buchet elegant de flori este incontestabilă.

Experții din domeniu au transformat asamblarea acestora într-o veritabilă artă, îmbinând cu pricepere culorile, formele și parfumurile diverselor specii. Indiferent cât de atrași suntem de ele, atunci când facem alegerile de cumpărare, este crucial să avem în vedere câteva reguli de bază, deseori ignorate de foarte mulți.

În lista elaborată de florari se regăsesc flori pe care nu este recomandat să le oferi niciodată ca dar. Printre acestea se află și câteva surprize, fiind vorba despre specii extrem de populare în rândul românilor.

Pe primul loc în listă se află trandafirii albi. Deși sunt cunoscuți pentru frumusețea lor incontestabilă și semnificația lor ce simbolizează puritatea, dragostea castă, sufletul curat de copil sau fecioria, aceștia au căpătat o asociere din ce în ce mai puternică cu înmormântările. Din acest motiv, buchetele ce conțin trandafiri albi sunt tot mai rar oferite ca dar, fiind preferate mai puțin din cauza acestei conotații triste legate de dispariția persoanelor dragi.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Lista este surprinzătoare

În lista există una dintre cele mai îndrăgite flori de către români, care sunt ușor de găsit și accesibile ca preț, se regăsesc garoafele, în special cele de culoare galbenă. Acestea sunt asociate cu sentimente de dispreț și dezaprobare.

În cultura asiatică, crizantemele simbolizează înțelepciunea, respectul, dar și aspectele legate de bătrânețe și moarte, fiind des utilizate în ceremoniile funerare. În ultima perioadă, această credință a căpătat popularitate și în Europa, ceea ce a dus la adăugarea crizantemelor pe lista florilor pe care nu ar trebui să le oferi niciodată cadou cuiva.

Trebuie să evităm și calele albe. Aceste flori sunt elegante și rafinate, fiind alese în America și Europa de către florarii care se ocupau de aranjamentele funerare și le așezau în mod special pe sicrie.

Din cauza acestei asocieri cu moartea, calele albe nu sunt potrivite pentru a fi incluse într-un buchet oferit cu ocazia unei aniversări sau altui eveniment fericit.

Citește și: De ce trebuie să pună femeile cuișoare în fața ușii. Trucul neștiut care te scapă de o mare problemă

 

 

                     

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Rețeta de sarmale a celebrei păpuși Barbie, realizată de chef Roxana Blenche. “Dacă Barbie ar fi româncă, ar mânca numai sarmale!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies