Ce flori sunt potrivite pentru aranjamentele de iarnă?

Ce flori sunt potrivite pentru aranjamentele de iarnă?
Ce flori sunt potrivite pentru aranjamentele de iarnă?

Fiecare sezon are farmecul, florile și frumusețea sa. Cea mai cunoscută floare de iarnă rămâne Crăciunița, dar la aceasta se mai adaugă și o mulțime de alte flori parfumate, adevărate opere de artă.

Indiferent de sezon, buchetele de flori sunt un cadou perfect cu orice ocazie. Fie că mergi la petrecere cu ocazia onomasticii sau a zilei de naștere sau vrei să îți exprimi sentimentele față de parteneră, cu o floare nu ai cum să dai greș. Cu ajutorul acesteia îți vei putea exprima mai ușor sentimentele și emoțiile, mai ales în situațiile în care nu-ți găsești cuvintele.

 

Un aranjament floral festiv este ideal spre a fi oferit unei gazde de petrecere, iar o bună variantă este Crăciunița, dar și crinul în ghiveci. Crinul are florile mari și intens colorate, deci ghiveciul poate fi integrat cu ușurință în orice design de locuință.

Totuși, sunt și alte flori minunate din care poți alege să creezi buchete de flori, despre care vom discuta în rândurile de mai jos:

Amaryllis

Este acea floare spectaculoasă, care nu mai are nevoie de nicio descriere. Folosită în aranjamentele florale sofisticate, aceasta îmbracă mai multe forme și culori, de la alb la roșu intens sau chiar pestrițe. Sunt rezistente, iar dacă ai grijă de ea cu puțină atenție te poți bucura de o floare proaspătă timp de 3 săptămâni.

Ranunculus

Sunt considerate flori romantice, deosebite și gingașe. Coroana de petale are o coloristică variată, tocmai de aceea sunt florile preferate de miresele care își organizează marele eveniment iarna.

Ilex

Este o plantă versatilă, ale cărui fructe persistă foarte mult pe ramuri. Astfel, ilex poate juca un rol multiplu, de la un buchet floral unic, până la o decorațiune de efect.

Florile de bumbac

Delicate și cu un aer sofisticat, florile de bumbac sunt un element captivant în orice aranjament floral. Se conservă foarte bine în timp și adaugă un plus de personalitate locuinței.

Flori ce pot fi folosite la o nuntă de iarnă

Unul dintre aspectele foarte importante când vine vorba despre planificarea nunții este alegerea aranjamentelor florale pentru eveniment. Pentru nunțile de iarnă, majoritatea cuplurilor preferă trandafirii, în special cei de culoarea roșie, pentru a-și evidenția dragostea și pasiunea, dar și bujorii (care simbolizează căsătorie fericită, prosperitate și mult noroc). Dacă te numeri printre invitați și vrei să le transmiți un mesaj personalizat, le poți oferi:

● Crinul de cameră - care simbolizează dragoste și determinare;

● Crinul Calla - transmite eleganța;

● Gardenia - simbolizează bucuria;

● Hortensii - transmit emoțiile tale sincere;

● Orhidee - în mod tradițional, aceste flori sugerează dragostea și frumusețea, deci sunt o bună modalitate de a-ți împărtăși sentimentele;

● Margarete - sunt cadoul ideal, dat fiind că rezistă la temperaturile scăzute.

Cum ai grijă iarna de florile primite?

Schimbările de temperatură, dar și aerul mult prea uscat sunt principalii inamici ai florilor din vază sau din ghivece. Dacă vrei să te bucuri mai mult de prospețimea florilor primite trebuie să le ții la distanță de sursele de căldură. În același timp, taie partea de jos a tulpinilor, schimbă regulat apa din vază și îndepărtează frunzele care trec de nivelul apei.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Cristina Șișcanu, declarații controversate despre relațiile de prietenie. De ce le compară cu relația de cuplu. „Este foarte important ca cei cu care împart timpul meu să fie oameni de calitate sufletească. ”

Virginia aduce furtuna în relația dintre Alexandra și Gagea! „Noi mai suntem împreună sau nu?”. Aflați ce discuții se vor isca marți, 17 septembrie, într-un nou episod din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies