Ce fructe sa mancam atunci cand suntem la dieta. Afla acum care sunt cele mai bune

Ce fructe sa mancam atunci cand suntem la dieta. Afla acum care sunt cele mai bune
Ce fructe sa mancam atunci cand suntem la dieta. Afla acum care sunt cele mai bune

Desi in principiu fructele reprezinta un plus in alimentatie, nu toate sunt compatibile cu slabitul, astfel ca este bine sa inveti ce fructe sa incluzi sau din contra, sa excluzi din alimentatia ta, daca vrei sai dai jos cateva kilograme.

In primul rand, este important de stiut la ce ora se consuma fructele. Ideal ar fi sa le mananci dimineata, deoarece sunt o sursa considerabila de glucide rapide, minerale, vitamine, fibre si apa. In plus, iti furnizeaza energia necesara pentru activitatile de peste zi. In cazul in care mergi la sala si depui un efort fizic intens, poti opta pentru un fruct, deoarece reface rezervele de glicogen din muschi si mineralele si apa pierdute prin transpiratie.

Fereste-te sa consumi fructele seara, deoarece acestea au efectul negativ de incetinire a metabolismului si astfel glucidele continute nu vor mai fi folosite pe post de energie, ci, din contra, se vor depune sub forma de grasime.

Sa revenim acum la fructele pe care este bine sa le consumi atunci cand esti la dieta sau daca pur si simplu vrei sa slabesti:

Merele- coaja de mar este bogata in acid ursolic, despre care studiile au demonstrat ca are un puternic efect de ardere a grasimilor.

Astfel ca, in cazul merelor, este important sa nu indepartezi coaja niciodata!

Portocalele- portocalele au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol din sange si accelereaza procesul de ardere a grasimilor. Nu mai mentionam aportul de vitamina C, atat de important mai ales in sezonul rece.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Perele- perele sunt bogate in flavonoide si catechine – antioxidanti puternici, care lupta impotriva radicalilor liberi.

Dudele- sunt considerate “superfructe” datorita proprietatilor detoxifiante. In plus, a fost demonstrata eficienta lor de a reduce grasimile de pe abdomen.

Ananasul- ananasul este un fruct puternic diuretic si detoxifiant, care faciliteaza digestia, elimina grasimile si activeaza metabolismul. In plus, contine fibre solubile, care grabesc instalarea senzatiei de satietate.

Ciresele - 100 grame de cirese au doar 50 de calorii, astfel ca le poti include foarte usor in alimentatie, chiar si in cadrul unei diete restrictive.

Pepenele rosu- cu doar 30 de calorii pentru 100 grame, pepenele rosu este ideal atunci cand vrei sa slabesti. Este compus din 92% apa si in plus ajuta la curatarea rinichilor.

Piersicile- piersicile sunt bogate in vitamina C, A, potasiu, fier si fibre. Atentie, deoarece au un efect usor laxativ. In plus, contin betacaroten, o substanta pretioasa pentru obtinerea unui bronz de invidiat.

Prunele- prunele sunt recomandate in curele de detoxifiere si de slabire, datorita continutului inalt de fibre. Cu doar 59 de calorii pentru o suta de grame, nu trebuie sa iti faci griji cand le consumi.
Sursa: www.dcnews.ro



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce lipsuri a avut Mirabela Dauer în copilărie. De ce mama și tatăl său nu au participat mai des la spectacolele sale? "Mama mea a venit de două ori în viața mea, tata niciodată!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies