Vezi aici cea mai simpla si mai buna reteta de clatite!
Ingrediente
Pentru o portie de 10 clatite, aveti nevoie de 100 grame faina, 300 ml de lapte rece (care poate fi inlocuit cu tot atata apa minerala – pentru varianta de post), doua oua (la care se renunta in varianta de post), o lingura de zahar, o lingura de ulei, o lingurita de lamaie rasa, un praf de sare si unul de bicarbonat.
Mod de preparare
Se amesteca ingredientele – de preferinta cu mixerul – pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa (daca tigaia este de calitate, nu este nevoie sa puneti ulei. Daca are, insa, aderente, este bine sa puneti, inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei).
Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta. Cand sunt facute toate, se pune umplutura – dupa preferintele si imaginatia fiecaruia (gem, ciocolata, ciocolata si nuca, branza dulce cu zahar si galbenus, fructe si frisca).
Greseli pe care sa nu le faci atunci cand prepari clatite pufoase:
RETETA CLATITE 1.
Nu pregati aluatul cu mult timp inainte:
Cu cat este mai proaspat, cu atat clatitele iti vor iesi mai bine. Ideal este sa-l faci chiar atunci. Iti ia mai putin de 10 minute.
RETETA CLATITE 2. Nu folosi o tigaie subtire:
Ca sa nu se arda clatitele, este recomandat sa folosesti o tigaie mai groasa, iar focul aragazului sa fie dat la mediu, nicidecum la mare.
RETETA CLATITE 3. Nu amesteca prea mult aluatul:
Cei de la America’s Test Kitchen atrag atentia ca nu trebuie sa amesteci prea mult aluatul, pentru ca glutenul din faina, impreuna cu proteinele din oua vor incepe sa reactioneze si vei obtine niste clatite gumate, scrie foodstory.ro.
Ingrediente
Pentru o portie de 10 clatite, aveti nevoie de 100 grame faina, 300 ml de lapte rece (care poate fi inlocuit cu tot atata apa minerala – pentru varianta de post), doua oua (la care se renunta in varianta
de post), o lingura de zahar, o lingura de ulei, o lingurita de lamaie rasa, un praf de sare si unul de bicarbonat.
Mod de preparare Se amesteca ingredientele – de preferinta cu mixerul – pana se obtine o compozitie omogena, fara cocoloase. Se ia cu un polonic si se toarna, pe rand, compozitia intr-o tigaie incinsa (daca tigaia este de calitate, nu este nevoie sa puneti ulei.
Daca are, insa, aderente, este bine sa puneti, inainte de prima clatita, cateva picaturi de ulei). Se lasa fiecare clatita la rumenit cate doua – trei minute pe fiecare parte, dupa care se iau pe o farfurie, puse una peste alta. Cand sunt facute toate, se pune umplutura – dupa preferintele si imaginatia fiecaruia (gem, ciocolata, ciocolata si nuca, branza dulce cu zahar si galbenus, fructe si frisca).
Greseli pe care sa nu le faci atunci cand prepari clatite pufoase: RETETA CLATITE 1.
Nu pregati aluatul cu mult timp inainte :Cu cat este mai proaspat, cu atat clatitele iti vor iesi mai bine. Ideal este sa-l faci chiar atunci. Iti ia mai putin de 10 minute.
RETETA CLATITE 2. Nu folosi o tigaie subtire :Ca sa nu se arda clatitele, este recomandat sa folosesti o tigaie mai groasa, iar focul aragazului sa fie dat la mediu, nicidecum la mare.
RETETA CLATITE 3.
Nu amesteca prea mult aluatul :Cei de la America’s Test Kitchen atrag atentia ca nu trebuie sa amesteci prea mult aluatul, pentru ca glutenul din faina, impreuna cu proteinele din oua vor incepe sa reactioneze si vei obtine niste clatite gumate, scrie
foodstory.ro.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro