Ce gustare delicioasa! Fa-ti bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic!

Ce gustare delicioasa! Fa-ti bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic!
Ce gustare delicioasa! Fa-ti bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic!

Laura Cosoi iti prezinta o reteta delicioasa pentru o gustare perfecta.

 

Ingrediente:
- 6 catei de usturoi copti
- 200 g branza feta
- 2 lingurite iaurt
- 3 lingurite busuioc proaspat tocat (sau 1 lingurita busuioc uscat)
- 1 lingurita oregano proaspat sau uscat
- 5-6 rosii uscate+ 1 lingurita din uleiul in care au fost tinute
- 100 g masline kalamata fara samburi
- piper negru si rosu (dupa gust)
-
fistic (pentru crusta)
- crackers (pentru servit)
Preparare:
- in primul rand incalzim cuptorul. Punem cateii de usturoi (in coaja) pe o tava si ii stropim cu ulei de masline. Ii coacem pentru 30 de minute si apoi ii lasam sa se raceasca. O sa vezi cat de usor iese usturoiul copt din coaja.
Il pasam cu o furculita
- intr-un robot de bucatarie punem asa: branza feta, iaurtul si usturoiul si procesam. Adaugam busuiocul, oregano, rosiile uscate+ uleiul, piperul si maslinele; procesam totul pana obtinem textura dorita (foarte fina sau cu bucatele de rosii si masline)
- compozitia obtinuta poate fi tinuta la frigider pana la 3 zile, asa ca este perfecta inainte de o pretrecere
- cand suntem gata sa o servim, facem bilute mici, le tavalim prin fistic macinat si le servim elegant
pe un cracker
Sursa: lauracosoi.ro

Ingrediente:

- 6 catei de usturoi copti
- 200 g branza feta
- 2 lingurite iaurt
- 3 lingurite busuioc proaspat tocat (sau 1 lingurita busuioc uscat)
- 1 lingurita oregano proaspat sau uscat
- 5-6 rosii uscate+ 1 lingurita din uleiul in care au fost tinute
- 100 g masline kalamata fara samburi
- piper negru si rosu (dupa gust)
- fistic (pentru crusta)
- crackers (pentru servit)

Preparare:

-

in primul rand incalzim cuptorul. Punem cateii de usturoi (in coaja) pe o tava si ii stropim cu ulei de masline. Ii coacem pentru 30 de minute si apoi ii lasam sa se raceasca. O sa vezi cat de usor iese usturoiul copt din coaja. Il pasam cu o furculita

- intr-un robot de bucatarie punem asa: branza feta, iaurtul si usturoiul si procesam. Adaugam busuiocul, oregano, rosiile uscate+ uleiul, piperul si maslinele; procesam totul pana obtinem textura dorita (foarte fina sau cu bucatele de rosii si masline)

- compozitia obtinuta poate fi tinuta la frigider
pana la 3 zile, asa ca este perfecta inainte de o pretrecere

- cand suntem gata sa o servim, facem bilute mici, le tavalim prin fistic macinat si le servim elegant pe un cracker

Sursa: lauracosoi.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Jador, invitat duminica aceasta, la ”40 de întrebări cu Denise Rifai”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Robi de la “Casa iubirii”, prima reacție după înfrângerea din RXF. Concurentul s-a filmat cu ochiul bandajat și cu vânătăi: „Cam asta se întâmplă când te bați…”

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies