Ce gustare delicioasa! Fa-ti bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic!

Ce gustare delicioasa! Fa-ti bilute cu branza feta, rosii uscate trase in fistic!

Laura Cosoi iti prezinta o reteta delicioasa pentru o gustare perfecta.

 

Ingrediente:
- 6 catei de usturoi copti
- 200 g branza feta
- 2 lingurite iaurt
- 3 lingurite busuioc proaspat tocat (sau 1 lingurita busuioc uscat)
- 1 lingurita oregano proaspat sau uscat
- 5-6 rosii uscate+ 1 lingurita din uleiul in care au fost tinute
- 100 g masline kalamata fara samburi
- piper negru si rosu (dupa gust)
- fistic (pentru crusta)
- crackers (pentru servit)
Preparare:
- in primul rand incalzim cuptorul. Punem cateii de usturoi (in coaja) pe o tava si ii stropim cu ulei de masline. Ii coacem pentru 30 de minute si apoi ii lasam sa se raceasca. O sa vezi cat de usor iese usturoiul copt din coaja.
Il pasam cu o furculita
- intr-un robot de bucatarie punem asa: branza feta, iaurtul si usturoiul si procesam. Adaugam busuiocul, oregano, rosiile uscate+ uleiul, piperul si maslinele; procesam totul pana obtinem textura dorita (foarte fina sau cu bucatele de rosii si masline)
- compozitia obtinuta poate fi tinuta la frigider pana la 3 zile, asa ca este perfecta inainte de o pretrecere
- cand suntem gata sa o servim, facem bilute mici, le tavalim prin fistic macinat si le servim elegant pe un cracker
Sursa: lauracosoi.ro

Ingrediente:

- 6 catei de usturoi copti
- 200 g branza feta
- 2 lingurite iaurt
- 3 lingurite busuioc proaspat tocat (sau 1 lingurita busuioc uscat)
- 1 lingurita oregano proaspat sau uscat
- 5-6 rosii uscate+ 1 lingurita din uleiul in care au fost tinute
- 100 g masline kalamata fara samburi
- piper negru si rosu (dupa gust)
- fistic (pentru crusta)
- crackers (pentru servit)

Preparare:

-

in primul rand incalzim cuptorul. Punem cateii de usturoi (in coaja) pe o tava si ii stropim cu ulei de masline. Ii coacem pentru 30 de minute si apoi ii lasam sa se raceasca. O sa vezi cat de usor iese usturoiul copt din coaja. Il pasam cu o furculita

- intr-un robot de bucatarie punem asa: branza feta, iaurtul si usturoiul si procesam. Adaugam busuiocul, oregano, rosiile uscate+ uleiul, piperul si maslinele; procesam totul pana obtinem textura dorita (foarte fina sau cu bucatele de rosii si masline)

- compozitia obtinuta poate fi tinuta la frigider pana la 3 zile, asa ca este perfecta inainte de o pretrecere

- cand suntem gata sa o servim, facem bilute mici, le tavalim prin fistic macinat si le servim elegant pe un cracker

Sursa: lauracosoi.ro

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce cadou i-a făcut Florin Dumitrescu soției sale, Cristina, la prima ei zi de naștere sărbătorită împreună? “Și-a dat seama pe parcurs că pentru mine contau mai mult scrisorile decât cadourile”

Bendeac a șocat toată țara după moartea lui Cotabiță! De ce nu a vrut să se împace cu el

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

Soția lui Gabriel Cotabiță, adevărul despre starea de sănătate a artistului: "Era riscant"

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Dolunay Soysert, care joacă rolul Neslihan în serialul Inimă rebelă, apariție de senzație în mediul online! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs celebra actriță 

Adevărul despre moartea lui Gabi Cotabiță! România, în șoc