Pentru ca mâncarea să aibă gust, are nevoie de condimente, iar pentru ca desertul să fie gustos, are nevoie de zahăr sau îndulcitor. Însă, aceste elemente sunt foarte dăunătoare pentru organismul nostru.
Sarea este ingredientul nelipsit dintr-o casă și este întotdeauna folosit atunci când gătim.
Sarea este necesară, dar nocivă
Citeste si: „Mi-e rușine de rușinea lui!” Scandal în trupa Phoenix! Ce a declarat Joseph Kappl despre Nicu Covaci
Dacă nu am adăuga sare, preparatele noastre nu ar avea gust. Drept urmare, sarea este indispensabilă, în orice bucătărie. Acest ingredient influențează foarte mult gustul final al mâncărurilor. Sarea este folosită chiar și în deserturi, dar într-o cantitate mult mai mică. Cu toate acestea, are efecte foarte negative asupra sănătății noastre.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ce riscuri are sare asupra organismului
Analiza acestui studiu s-a bazat pe studiul a 500.000 de britanici, de vârstă mijlocie. Este foarte dificil să eliminăm complet din alimentația noastră, un ingredient atât de des folosit. Însă, soluția pentru un stil de viață mai sănătos, este reducerea cantității de sare folosite. Chiar și dacă renunțăm la o cantitate mica din acest ingredient, va avea efect la nivelul organismului.
„Din cunoștințele mele, studiul nostru este primul care evaluează relația dintre adăugarea de sare pe alimente și moartea prematură”, a explicat profesorul Lu Qi, unul dintre experții acestei analize.
Ce produse sunt bogate în sare
Citeste si: „Eu nu mănânc...” Ce dietă ține Mihaela Bilic. Sfaturi de la medicul nutriționist
Dificultatea apare în momentul în care mâncăm produse procesate, deoarece nu putem controla cantitatea de sare folosită. De asemenea, de obicei, acestea sunt bogate în sare. Se pare că aproximativ 70% din aportul de sodium, la populațiile occidentale, provine din alimente procesate și preparate, cu 8-20% provenind din sare adăugată la masă. Așadar, trebuie să fiți atenți să citiți și etichetele produselor din comerț, nu doar la cantitatea pe care o folosiți în propria mâncare.
Citeste si: Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală