Chef Sorin Bontea ne ajută să pregătim o rețetă tradițională de lapte de pasăre.
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară. Acesta și-a obișnuit urmăritorii din mediul online, ca deseori să îi surprindă cu diverse rețete postate chiar pe paginile sale de Facebook sau Instagram. În cursul zilei de ieri, acesta a postat u n filmuleț pe contul său de Instagram, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti o rețetă autentică de lapte de pasăre.
Lapte de pasăre, pregătit de chef Sorin Bontea
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 1 litru de lapte
- 2 pliculețe de extract de vanilie
- 5 ouă
- 80 g zahăr vanilat sau pudră
- O linguriță de oțet
- 100 g zahăr
Mod de preparare
“Punem laptele la fiert, 1 litru de lapte. Aici am 2 pliculețe de vanilie cu Bourbon. După cum bine știți, eu am ales să folosesc acest lapte, pentru că este un lapte colectat de la fermierii din zona, a Brașovului, și în felul ăsta mă bucur de un produs 100% românesc. Să fiarbă laptele, zic.
Batem albușurile spumă, prima dată fără zahăr, da? Și acum punem cele 80 de grame de zahăr, eu am zahăr vanilat, puteți pune și zahăr pudră, să aibă mai mult gust de vanilie, să fie mai parfumat. Ca să fim siguri că nu se taie, punem și un pic de oțet, da? O linguriță, așa, de oțet. Punem în zahăr puțin câte puțin, 3-4 unități cât se poate de egale. (…) Gata!
Acum, ce trebuie să facem, trebuie să le fierbem. Luăm în lingură, cam 2 minute pe o parte, 2 minute pe cealaltă parte. Între timp, cât fierb albușurile, 100 de grame de zahăr, cele 5 gălbenușuri, amestecăm până se topește zahărul.
Scoatem albușurile de la fiert.
Acum am dat un pic jos laptele de pe foc, da? Și pun câte un pic din compoziția de gălbenușuri, să o încorporez. Amestec în continuu, apoi punem din nou pe foc, la foc mic, iar acum trebuie să avem puțină răbdare, pentru că trebuie să amestecăm continuu, până se îngroașă. Normal ar trebui să ajungă la 82 de grade, dar nu am termometru.
Oprim focul, eu zic că este gata! Dulce, nu foarte dulce! (…) Fericirea este mai aproape decât crezi!”, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat pe pagina sa de Instagram.