Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este secretul său pentru a obține cozonaci pufoși. Iată care este ingredientul minune!
Cozonacul este unul dintre cele mai populare preparate culinare din România, fiind nelipsit de pe mesele de sărbători. Există o varietate largă de rețete disponibile pe internet însă, pentru a obține cozonaci pufoși și delicioși, Chef Cătălin Scărlătescu recomandă utilizarea unui ingredient secret. Dacă nu folosești acest ingredient, cozonacii tăi nu vor avea aceeași textură și gust pe care ți le dorești.
Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este ingredientul secret pentru a obține cozonaci delicioși, mai precis, untul de calitate. Acesta este ingredientul minune pe care îl folosește pentru a pregăti cozonacii pufoși, pe care îi prepară ca la carte. Chef Cătălin Scărlătescu sfătuiește lumea în a utiliza untul belgian, care este și preferatul său. Acesta este mai bogat în grăsimi și mai dens, făcând cozonacul mai uniform și mai pufos.
Ingrediente
- 1 kg făină;
- 250 gr zahăr;
- 450 ml lapte;
- 5 ouă;
- 60 gr drojdie;
- 300 gr unt Belgian;
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 500 gr nucă;
- 200 gr rahat;
- 150 gr ciocolată belgiană;
- 30 gr portocală confiată;
- 30 gr coajă de lămâie stafide (opțional).
Citește și: Rețetă de Tort de ciocolată cu zmeură și zahăr pudră deasupra. Un desert ușor de preparat!
Mod de preparare
Primul pas este să amesteci drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri de făină. Mai apoi, lasă compoziția să crească până când volumul se dublează. Ulterior, fierbe laptele împreună cu zahărul și amestecă până când zahărul este dizolvat. După aceea, freacă gălbenușurile cu praf de sare.
Aluatul se frământă separat din făină, gălbenușuri, lapte, zahăr topit, unt, portocală confiată şi aluatul crescut cu drojdie.
Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde, se umple cu crema de nuci, ciocolată belgiană, rahat şi stafide, se rulează, se taie în două şi se împletește. Rulada se unge mai apoi cu ou şi se așază într-o formă tapetată cu unt şi făină, pentru a mai crește încă două ore.
Coacerea se realizează la 160 de grade Celsius, timp de 45 de minute până la o oră.