Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște. Vei obține un gust unic

Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște. Vei obține un gust unic
Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște. Vei obține un gust unic

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este secretul său pentru a obține cozonaci pufoși. Iată care este ingredientul minune!

Cozonacul este unul dintre cele mai populare preparate culinare din România, fiind nelipsit de pe mesele de sărbători. Există o varietate largă de rețete disponibile pe internet însă, pentru a obține cozonaci pufoși și delicioși, Chef Cătălin Scărlătescu recomandă utilizarea unui ingredient secret. Dacă nu folosești acest ingredient, cozonacii tăi nu vor avea aceeași textură și gust pe care ți le dorești.

Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște

Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit care este ingredientul secret pentru a obține cozonaci delicioși, mai precis, untul de calitate. Acesta este ingredientul minune pe care îl folosește pentru a pregăti cozonacii pufoși, pe care îi prepară ca la carte. Chef Cătălin Scărlătescu sfătuiește lumea în a utiliza untul belgian, care este și preferatul său. Acesta este mai bogat în grăsimi și mai dens, făcând cozonacul mai uniform și mai pufos.

Ingrediente

- 1 kg făină;

- 250 gr zahăr;

- 450 ml lapte;

- 5 ouă;

- 60 gr drojdie;

- 300 gr unt Belgian;

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

- 500 gr nucă;

- 200 gr rahat;

- 150 gr ciocolată belgiană;

- 30 gr portocală confiată;

- 30 gr coajă de lămâie stafide (opțional).

Citește și: Rețetă de Tort de ciocolată cu zmeură și zahăr pudră deasupra. Un desert ușor de preparat!

Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

Primul pas este să amesteci drojdia cu 100 ml lapte și trei linguri de făină. Mai apoi, lasă compoziția să crească până când volumul se dublează. Ulterior, fierbe laptele împreună cu zahărul și amestecă până când zahărul este dizolvat. După aceea, freacă gălbenușurile cu praf de sare.

Aluatul se frământă separat din făină, gălbenușuri, lapte, zahăr topit, unt, portocală confiată şi aluatul crescut cu drojdie.

După omogenizare, se lasă la dospit pentru o oră.

Se ia apoi o bucată de aluat, se întinde, se umple cu crema de nuci, ciocolată belgiană, rahat şi stafide, se rulează, se taie în două şi se împletește. Rulada se unge mai apoi cu ou şi se așază într-o formă tapetată cu unt şi făină, pentru a mai crește încă două ore.

Coacerea se realizează la 160 de grade Celsius, timp de 45 de minute până la o oră.

După ce ați urmat acești pași, cozonacul este gata și numai bun de împărțit cu întreaga familie. Poftă bună!

Citește și: Ce se pune pe masa de Paște 2023. Există o mulțime de opțiuni delicioase pe care le poți include în meniul tău de Paște!

Ce ingredient secret folosește Cătălin Scărlătescu pentru cozonacul de Paște[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

5 idei pentru ornarea tortului de Paște. Poate fi o activitate distractivă și creativă!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies