Ce inseamna cand ai gust amar in gura?

Ce inseamna cand ai gust amar in gura?
Ce inseamna cand ai gust amar in gura?

Atunci cand simtiti un gust amar in gura, va ganditi imediat la o igiena inadecvata sau la halitoza, insa vinovatii principali pot fi anumite boli: digestive, de fiere, alergii, polipi nazali, infectii in gat, sinuzita, deficit de zinc, afectiuni ale cavitatii bucale sau dentare. Chiar si fumatul are legatura cu gustul amar pe care il simtiti, mai ales dimineata.

Senzatia de gust amar in gura poate aparea si daca urmati un tratament cu antibiotice sau medicamente foarte puternice, care va distrug stomacul. Si pastilele care trateaza raceala pot da astfel de senzatii, daca sunt utilizate indelung.

 

Pentru a scapa de primul dubiu, acela al unei igiene incomplete, iata ce trebuie sa faceti zilnic!Un periaj complet implica curatarea dintilor, a limbii si folosirea atei dentare, in caz contrar resturile de mancare ramase printre dinti pot provoca diverse complicatii cum ar fi dezvoltarea cariilor.

Un periaj de doua ori pe zi, cate doua minute, dupa care folositi obligatoriu ata dentara si apa de gura este suficient pentru a va mentine sanatatea dintilor. Nu neglijati insa vizita la stomatolog, de doua ori pe an!

 

Sursa



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

Asta e boala silentioasa de ficat care duce la cancer!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Bei cafea zilnic? Uite ce BOLI poti face din cauza asta!

El este noul partener de platou al frumoasei Su Burcu Yazgı Coşkun, care a dat viață personajului Asiye în serialul Totul pentru familia mea! Iată cât de bine se potrivesc renumiții actori în producția pentru care filmează în prezent

A fost găsit mort, legat la mâini și cu o pungă neagră pe cap. Tânărul de 23 de ani din Călărași și-ar fi pus capăt zilelor după ce și-a pierdut tatăl într-un incendiu


Cookies