Ce înseamnă când îți cade cununia de pe cap. Știai semnificația acestui semn?

ce inseamna cand iti cade cununia de pe cap
Ce înseamnă când îți cade cununia de pe cap. Știai semnificația acestui semn?

Căsătoria reprezintă un eveniment foarte important din viața fiecărei persoane în parte. Însă știați ce înseamnă când îți cade cununia de pe cap?

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact cununiile, ce semnifică acestea, dar și alte superstiții legate de ziua cununiei de care sigur ar trebui să știi.

 

Ce sunt cununiile

Cununiile sunt reprezentate de cele două coroane care se pun pe capul celor doi miri, atunci când se oficializează Slujba de Cununie, de către preot. Termenul în sine de „cununie religioasă” provine de la aceste două coroane, numite și cununii.

În momentul în care preotul care oficializează Slujba de Cununie, face de trei ori semnul Sfintei Cruci, având în mână cununiile și rostește cuvintele: ”Se cunună robul lui Dumnezeu (numele) cu roaba lui Dumnezeu (numele), în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh”, va pune pe capul mirelui și miresei, cununia.

Acesta este ajutat să pună ambele cununii pe capul celor doi, de către nașii de cununie ai mirilor, cei care se vor asigura că mirii vor avea mai departe un bun mers al căsniciei.

Nașii vin în completarea semnificației cununiilor, datorită faptului că ei sunt denumiți că fiind „părinți spirituali” care protejează iubirea finilor.

superstitii legate de nunta

Citeste si: NOTEAZĂ: Cu ce se însiropează PIȘCOTURILE

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Ce semnifică cununiile

Una dintre nenumăratele semnificații ale cununiilor, se leagă de faptul că soțul și soția sunt împărații propriei lor familii pe care urmează să o formeze. Acest lucru se datorează faptului că aceste cununii sunt realizate exact după modelul coroanelor purtate de regi și împărați.

La fel cum au fost încununați regii, exact la fel este încununată și dragostea celor doi. Acest lucru trebuie să ducă la triumfare pe parcursul vieții și cei doi să nu pice în ispitele ce vor veni de-a lungul timpului.

O altă semnificație a cununiilor este reprezentată de întoarcerea în trecut, atunci când bărbații care erau curajoși se încununau, iar la fel și femeile curate. Prin urmare, în prezent, cununiile semnifică formarea unei noi familii, o nouă împărăție, acolo unde bărbatul va fi împărat, iar femeia împărăteasă și nimic din ce se află pe pământ nu este mai presus de iubirea și respectul pe care amândoi îl au.

Tot de aici se înțelege și o altă semnificație. Cununiile duc la un nou început în doi, acolo unde totul se va baza pe sinceritate și iubire reciprocă, iar mai presus de toate, față de Dumnezeu.

ce sunt cununiile

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Citeste si: Roxana Vancea, primele declarații despre nuntă și botezul copilului: „Vrem să fim doar cu familia”

 

Ce înseamnă când îți cade cununia de pe cap

Deși nu se ține cont de multe superstiții în ziua de astăzi, acestea există și nu sunt puține. Prin urmare, printre superstițiile legate de cununii și nu numai, se pot număra și următoarele:

  • Se spune că pentru ca mireasă să aibă noroc și belșug pentru tot restul vieții, aceasta ar trebui să poarte un voal împrumutat de la o altă mireasă. Același lucru este valabil și în cazul în care mireasa va plânge.
  • Dacă va ploua în ziua nunții tale, acest lucru înseamnă că veți avea parte de bogăție și de prosperitate. Noroc vor aduce și orezul și grâul care se aruncă în momentul în care mirii ies de la primărie.
  • Totodată, mireasa ar trebui să poarte în ziua nunți un lucru nou, unul vechi, unul împrumutat și altul de o culoare albastră.
  • Scăparea cununiei din cap, se spune că semnifică ghinion în căsnicie. De asemenea, același lucru se aplică și în cazul în care mirii vor scăpa verighetă din mâna. Iar dacă inelul se va uita acasă în ziua cununiei, se spune că mirii vor fi nefericiți.
  • Chiar dacă poate nu știați, în cazul în care alegeți să faceți nunta în ziua de naștere, fie a mirelui, fie a miresei, acest lucru poate semnifica, că veți avea parte de ghinion.
  • Se spune că voalul miresei nu trebuie să fie probat în același timp în care este îmbrăcată rochia de mireasă.
  • O altă superstiție destul de cunoscută, ține de faptul că dacă în ziua nunții, se vor întâlni două mirese, va aduce ghinion.

ce semnifica cununiile

Citeste si: Ce trebuie să cumpere nașa la nuntă



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cu ce se însiropează pișcoturile. Ghidul complet pentru a obține un desert delicios!

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies