Ce înseamnă când se încălzește telefonul la încărcat. Există mai multe telefoane mobile decât oameni pe Pământ

Ce înseamnă când se încălzește telefonul la încărcat. Există mai multe telefoane mobile decât oameni pe Pământ
Ce înseamnă când se încălzește telefonul la încărcat

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre supraîncălzirea telefonului la încărcat!

Telefoanele mobile sunt indispensabile în viața noastră cotidiană. Fiind folosite atât de des pentru comunicare sau navigare pe internet, există momente în care încep să aibă un comportament neobișnuit, mai exact încep să se încălzească. Află din rândurile următoare ce înseamnă și cum poți preveni acest lucru!

Ce înseamnă când se încălzește telefonul la încărcat

Ce înseamnă când se încălzește telefonul la încărcat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Activități interesante pe care le poți face de unul singur, vara aceasta. Descoperă efectele pozitive ale reconectării cu sinele!

Încălzirea telefonului în timpul încărcării este un fenomen foarte întâlnit. Încărcarea bateriei implică un transfer de energie, iar acest proces generează căldură. Majoritatea telefoanelor performante au funcția de încărcare rapidă, care permite încărcarea bateriei într-un timp mult mai scurt decât în mod obișnuit. Cu toate astea, acest proces implică trecerea unui curent mai mare prin circuitul telefonului, lucru care duce la generarea de mai multă căldură.

Astfel, încărcarea rapidă este bună, însă poate duce la o temperatură crescută a dispozitivului. De asemenea, telefonul se poate încălzi din cauza utilizării mai multor aplicații. De exemplu, dacă telefonul este folosit pentru a juca jocuri, a viziona videoclipuri sau a utiliza aplicații de streaming în timp ce se încarcă, procesorul și alte componente interne vor lucra mai intens, generând astfel mai multă căldură.

Materialele din care sunt fabricate carcasele pot izola căldura generată de telefon.

Așadar, este important să se folosească o carcasă care permite o bună circulație a aerului sau, în cazuri extreme, să se îndepărteze carcasa în timpul încărcării pentru a preveni supraîncălzirea telefonului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Care sunt riscurile încălzirii telefonului

Ce înseamnă când se încălzește telefonul la încărcat[Sursa foto: freepik]

Încălzirea excesivă a telefonului afectează performanțele acestuia, astfel că majoritatea telefoanelor moderne sunt echipate cu senzori de temperatură care reduc automat performanțele procesorului atunci când dispozitivul se încălzește prea mult.

Acest lucru poate duce la încetiniri, întreruperi sau chiar oprirea aplicațiilor.

O altă problemă cauzată de încălzirea excesivă este degradarea accelerată a bateriei, deoarece bateriile litiu-ion sunt sensibile la temperaturi ridicate. Astfel, expunerea repetată la căldură reduce capacitatea baterie, scurtând astfel durata de viață a acesteia. 

Cum se poate preveni încălzirea telefonului

Ce înseamnă când se încălzește telefonul la încărcat[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cum să îți resetezi viața într-o singură zi. Începe astăzi și transformă-te în cea mai bună versiune a ta!

Încărcătoarele contrafăcute sau de slabă calitate contribuie, din păcate, la supraîncărcarea și supraîncălzirea telefonului. Așadar, este important să se folosească doar încărcătoare și cabluri originale sau certificate de producătorul telefonului.

Citește și: Bianca îi pune la zid pe Giuly și Robert: "Calci pe cadavre pentru bani..." Care ar fi planul celor doi concurenți din ''Casa iubirii''? Aflați ce se va întâmpla joi, 12 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D - kanald.ro

Citește și: "S-a stins o fiinţă atât de dragă" Lacrimi de durere la căpătâiul Denisei, tânăra mămică din Timișoara ucisă la Constanța. Un copilaș de doar 5 ani, rămas fără mamă- stirilekanald.ro

Un software neactualizat este, de asemenea, una dintre principalele motive pentru încălzirea excesivă a telefoanelor mobile. Astfel, este important să se actualizeze în mod regulat software-ul telefonului, mai ales atunci când apar notificări despre acest lucru.  

Un alt sfat este să se evite utilizarea intensivă a telefonului în timpul încărcării. Mai mult decât atât, este ideal să încărcăm telefonul într-un mediu răcoros și bine ventilat.

Evitarea expunerii telefonului la lumina directă a soarelui sau plasarea acestuia pe suprafețe care rețin căldura ajută la prevenirea supraîncălzirii.

De asemenea, camera foto a devenit un element esențial al telefoanelor mobile, având în vedere importanța crescută a rețelelor de social media în ultimii ani. Din acest motiv, utilizatorii își doresc camere cu rezoluții cât mai mari. Însă, camerele cu rezoluții ridicate consumă mai multă energie, lucru care duce la încălzirea rapidă a telefonului mobil.

Câte telefoane există pe Pământ

Ce înseamnă când se încălzește telefonul la încărcat[Sursa foto: freepik]

Potrivit unor studii, folosirea pe scară largă a telefoanelor mobile a ajuns la aproape 15 miliarde, fiind în creștere față de doar 14 miliarde în anul precedent. Cu alte cuvinte, numărul acestora depășește populația globală, care este de așteptat să ajungă la 18,22 miliarde în anul 2025. De asemenea, în anul 2023, numărul utilizatorilor de smartphone-uri la nivel global a ajuns la 6,93 miliarde, mai precis peste 85% din populația planetei deține un astfel de dispozitiv.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Trendurile verii 2024. Ce haine și accesorii se poartă

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Mesajul prin care Ciprian Tătărușanu și-a anunțat retragerea din fotbal: "Am fost binecuvântat și onorat să practic acest sport"

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Birkan Sokullu, actorul care joacă rolul principal Han în serialul “Vinovați de iubire”, în cele mai tandre ipostaze alături de iubita sa, pe insula Mykonos

„Patru cuie cu patru scânduri" Primele declarații ale Șacalului sunt terifiante! Filmul tragediei pas cu pas


Cookies