Ce înseamnă când te mănâncă limba

ce inseamna cand te mananca limba
Ce înseamnă când te mănâncă limba

Vi s-a întâmplat să vă mănânce limba, la propriu? În spatele acestei mâncărimi se pot ascunde anumite probleme de sănătate.

Cu toții am auzit de expresia ”te mănâncă limba” și știm exact ce înseamnă. Este momentul în care vrei să spui ceva ce nu ar trebui și care, cel mai probabil, o să-ți creeze probleme. Ce se întâmplă însă când ne mănâncă limba, la propriu? Medicii au explicații pentru această mâncărime, în timp ce superstițioșii preferă să creadă că este un semn. 

Te mănâncă limba? Iată ce înseamnă

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când te mănâncă PALMA dreaptă

Ce înseamnă când te mănâncă limba

În popor, se crede că, atunci când te mănâncă limba, vei face cunoștință cu o persoană care vorbește foarte mult. O altă superstiție legată de mâncărimea limbii este aceea că persoana în cauză va dezvălui un secret pe care nimeni nu ar fi trebuit să-l afle. 

De asemenea, se spune că dacă te mănâncă limba, ai toate șansele să faci o gafă și să spui ceva deplasat la adresa unei alte persoane. 

Unii oameni sunt de părere că, atunci când te mănâncă limba, trebuie să spui ce ai în cap, pentru că altfel nu vei scăpa de mâncărime. 

Acestea nu sunt însă singurele superstiții legate de mâncărimile de la nivelul feței.

Astfel, dacă vă mănâncă buzele, vă veți săruta cu cineva. 

În cazul în care vă mănâncă nasul pe dinafară, urmează o ceartă cu cineva apropiat. În schimb, dacă simțiți mâncărimi în interiorul nasului, veți primi o vizită neașteptată, care o să vă bucure.  Senzația de mâncărime pe obrazul drept este semn bun: cineva vă dorește. Dacă vă mănâncă obrazul stâng, există o persoană din anturajul dumneavoastră care nu vă suportă și vă vrea răul. 

În cazul în care vă mănâncă sprânceana dreaptă, vă veți întâlni cu un prieten vechi, iar dacă vă mănâncă cea stângă, veți face un drum lung. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi GÂNDACI

Citeste si: Ce se întâmplă când renunți la cafea

O mâncărime la ochiul drept înseamnă că veți vedea pe cineva de care vă este drag. În schimb, dacă vă mănâncă ochiul stâng, o să vă întâlniți cu o persoană pe care nu ați vrea să o vedeți. 

Ce spun medicii despre mâncărimile la limbă

Lăsând la o parte superstițiile, trebuie să știți că, în cazul în care vă confruntați cu mâncărimi la limbă, mai ales dacă acestea sunt frecvente, organismul încearcă să

vă avertizeze că ceva nu este în regulă. 

Cel mai probabil, aveți o anumită afecțiune, care provoacă senzația de mâncărime sau prurit, cum este cunoscută în termeni medicali. 

Astfel, este posibil să aveți o alergie orală. Aceasta este cauzată de un anumit aliment și poate afecta limba, buzele sau gâtul. 

De obicei, este întâlnită în cazul celor care sunt alergici la polen.

Proteinele care se găsesc în anumite alimente pe care le consumați sunt asemănătoare cu cele din polen. De aici și senzația de mâncărime la nivelul cavității orale, care poate fi însoțită și de uscăciune în gât sau chiar iritații. 

Cel mai des întâlnite alimente care pot provoca astfel de reacții sunt nucile, merele, țelina, peștele, ouăle, soia sau laptele de vacă. 

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

În cazuri mai grave, mâncărimile de pe limbă pot fi cauzate de anafilaxie. Aceasta este tot o alergie, dar trebuie tratată de către un medic. În caz contrar, viața dumneavoastră poate fi în pericol. 

Șocul anafilactic apare atunci când sistemul imunitar al unei persoane este perturbat de alergeni, cum ar fi înțepăturile de albină, polenul sau anumite medicamente. 

Persoanei afectate îi va scădea foarte mult tensiunea arterială, ceea ce înseamnă că anumite organe pot avea de suferit. 

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi furnici

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi GÂNDACI

Primele efecte ale unui astfel de șoc sunt mâncărimea la nivelul gurii, amețeala, tahicardia, senzația de greață sau chiar leșinul.  Și infecțiile virale, cum ar fi răceala sau gripa, pot cauza mâncărimi la limbă. Acest lucru se întâmplă din cauză că sistemul imunitar eliberează anumite celule, care să distrugă agenții patogeni. 

Nu în ultimul rând, mâncărimile la limbă și la nivelul gurii pot fi cauzate de candidoza bucală. Aceasta este o infecție fungică și se formează atunci când ciupercile de tip Candida se înmulțesc prea mult în mucoase. 

Pe lângă mâncărimi, candidoza bucală va provoca și anumite pete albe pe limbă, pe gât, dar și pe interiorul obrajilor. Această boală se tratează cu tratament recomandat de către un medic. 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce înseamnă când visezi un copil mic. Este semn bun sau rău?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies