Ce înseamnă când te mănâncă limba

Ce înseamnă când te mănâncă limba

Vi s-a întâmplat să vă mănânce limba, la propriu? În spatele acestei mâncărimi se pot ascunde anumite probleme de sănătate.

Cu toții am auzit de expresia ”te mănâncă limba” și știm exact ce înseamnă. Este momentul în care vrei să spui ceva ce nu ar trebui și care, cel mai probabil, o să-ți creeze probleme. Ce se întâmplă însă când ne mănâncă limba, la propriu? Medicii au explicații pentru această mâncărime, în timp ce superstițioșii preferă să creadă că este un semn. 

Te mănâncă limba? Iată ce înseamnă

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când te mănâncă PALMA dreaptă

[Sursa foto: PixaBay]

În popor, se crede că, atunci când te mănâncă limba, vei face cunoștință cu o persoană care vorbește foarte mult.

O altă superstiție legată de mâncărimea limbii este aceea că persoana în cauză va dezvălui un secret pe care nimeni nu ar fi trebuit să-l afle. 

De asemenea, se spune că dacă te mănâncă limba, ai toate șansele să faci o gafă și să spui ceva deplasat la adresa unei alte persoane. 

Unii oameni sunt de părere că, atunci când te mănâncă limba, trebuie să spui ce ai în cap, pentru că altfel nu vei scăpa de mâncărime. 

Acestea nu sunt însă singurele superstiții legate de mâncărimile de la nivelul feței. Astfel, dacă vă mănâncă buzele, vă veți săruta cu cineva. 

În cazul în care vă mănâncă nasul pe dinafară, urmează o ceartă cu cineva apropiat. În schimb, dacă simțiți mâncărimi în interiorul nasului, veți primi o vizită neașteptată, care o să vă bucure.  Senzația de mâncărime pe obrazul drept este semn bun: cineva vă dorește.

Dacă vă mănâncă obrazul stâng, există o persoană din anturajul dumneavoastră care nu vă suportă și vă vrea răul. 

În cazul în care vă mănâncă sprânceana dreaptă, vă veți întâlni cu un prieten vechi, iar dacă vă mănâncă cea stângă, veți face un drum lung. 

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi GÂNDACI

Citeste si: Ce se întâmplă când renunți la cafea

O mâncărime la ochiul drept înseamnă că veți vedea pe cineva de care vă este drag. În schimb, dacă vă mănâncă ochiul stâng, o să vă întâlniți cu o persoană pe care nu ați vrea să o vedeți. 

Ce spun medicii despre mâncărimile la limbă

Lăsând la o parte superstițiile, trebuie să știți că, în cazul în care vă confruntați cu mâncărimi la limbă, mai ales dacă acestea sunt frecvente, organismul încearcă să vă avertizeze că ceva nu este în regulă. 

Cel mai probabil, aveți o anumită afecțiune, care provoacă senzația de mâncărime sau prurit, cum este cunoscută în termeni medicali. 

Astfel, este posibil să aveți o alergie orală. Aceasta este cauzată de un anumit aliment și poate afecta limba, buzele sau gâtul. 

De obicei, este întâlnită în cazul celor care sunt alergici la polen. Proteinele care se găsesc în anumite alimente pe care le consumați sunt asemănătoare cu cele din polen. De aici și senzația de mâncărime la nivelul cavității orale, care poate fi însoțită și de uscăciune în gât sau chiar iritații. 

Cel mai des întâlnite alimente care pot provoca astfel de reacții sunt nucile, merele, țelina, peștele, ouăle, soia sau laptele de vacă. 

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

În cazuri mai grave, mâncărimile de pe limbă pot fi cauzate de anafilaxie. Aceasta este tot o alergie, dar trebuie tratată de către un medic. În caz contrar, viața dumneavoastră poate fi în pericol. 

Șocul anafilactic apare atunci când sistemul imunitar al unei persoane este perturbat de alergeni, cum ar fi înțepăturile de albină, polenul sau anumite medicamente. 

Persoanei afectate îi va scădea foarte mult tensiunea arterială, ceea ce înseamnă că anumite organe pot avea de suferit. 

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi furnici

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce înseamnă când visezi GÂNDACI

Primele efecte ale unui astfel de șoc sunt mâncărimea la nivelul gurii, amețeala, tahicardia, senzația de greață sau chiar leșinul.  Și infecțiile virale, cum ar fi răceala sau gripa, pot cauza mâncărimi la limbă. Acest lucru se întâmplă din cauză că sistemul imunitar eliberează anumite celule, care să distrugă agenții patogeni. 

Nu în ultimul rând, mâncărimile la limbă și la nivelul gurii pot fi cauzate de candidoza bucală. Aceasta este o infecție fungică și se formează atunci când ciupercile de tip Candida se înmulțesc prea mult în mucoase. 

Pe lângă mâncărimi, candidoza bucală va provoca și anumite pete albe pe limbă, pe gât, dar și pe interiorul obrajilor. Această boală se tratează cu tratament recomandat de către un medic. 



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Ce înseamnă când visezi un copil mic. Este semn bun sau rău?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat