Te mănâncă ochiul și nu știi ce înseamnă? Noi vă dezvăluim care sunt posibilele motive pentru care pot apărea aceste mâncărimi.
Tuturor ni s-a întâmplat să avem mâncărimi la ochi. De cele mai multe ori, este vorba despre o alergie sau despre o conjuctivită. Există însă și mai multe superstiții legate de mâncărimea ochilor.
În momentul în care ne mănâncă un ochi, primul lucru pe care îl facem este să ne scărpinăm. Trebuie să știți însă că acest obicei poate face mai mult rău decât bine.
De obicei, atunci când avem o mâncărime la ochi sau prurit ocular, așa cum este cunoscută această senzație în termeni medicali, înseamnă că o anumită substanță iritantă, adică un alergen, a provocat acest disconfort.
De ce ne mănâncă ochii
Ce înseamnă când te mănâncă ochiul
Poate fi vorba despre praf, despre polen sau chiar despre părul unui animal.
Acești compuși duc la mâncărime, usturime, umflături sau roșeață. Atunci când ne scărpinăm la ochi, mâncărimea poate deveni și mai gravă. Alergiile la ochi pot fi sezoniere sau perene. Cele sezoniere se manifestă în fiecare an, în aceeași perioadă, în timp ce alergiile perene apar pe tot parcursul anului.
Mâncărimile de la ochi pot apărea însă și din cauza bacteriilor, a fungilor sau a infecțiilor virale. Cel mai des întâlnită problemă de acest gen este conjunctivita.
Această boală este contagioasă și, pe lângă mâncărime, este însoțită și de secreții oculare. Conjunctivita se tratează doar după un control la oftalmolog.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Puteți suferi de mâncărimi la ochi și din cauza faptului că îi aveți uscați. În mod normal, ochiul produce suficient de multe lacrimi, care păstrează zona umedă. Se poate întâmpla însă ca, din diferite motive, acest lucru să nu se mai întâmple.
Poate fi vorba despre anumite boli, cum ar fi diabetul sau artrita reumatoidă sau ochii se pot usca din cauza unor medicamente, ca antidepresivele, medicamentele pentru tensiunea arterială, anticoncepționalele sau decongestionantele.
De asemenea, pot apărea mâncărimi la ochi și atunci când aceștia sunt foarte obosiți, din cauza unei suprasolicitări.
Nu în ultimul rând, și lentilele de contact pot provoca mâncărimi și iritații ale ochilor.
Citeste si: CITEȘTE: Ce înseamnă când te mănâncă limba
Citeste si: CITEŞTE: Ce înseamnă când te mănâncă nasul. Semn bun sau rău?
Superstiții legate de mâncărimea ochilor
Pe lângă cauzele de ordin medical, care pot duce la mâncărimea ochilor, există și tot felul de superstiții legate de acest disconfort.
Astfel, daca vă mănâncă ochiul drept, înseamnă că veți vedea o femeie care o să vă aducă vești bune. O altă superstiție este și aceea că dacă vă mănâncă pleoapa superioară dreaptă, cineva se gândește la dumneavoastră cu dragoste.
În schimb, dacă aveți mâncărimi pe partea inferioară a ochiului drept, trebuie să fiți atenți la ceea ce urmează să semnați la muncă sau vreun contract care are legătură cu viața personală.
Dacă aveți mâncărime în colțul ochiului drept, cineva vă dorește răul. În cazul în care suferiți de mâncărimi pe pleoapa superioară a ochiului stâng, înseamnă că veți primi o veste foarte bună, la care nu v-ați fi așteptat. O mâncărime pe partea inferioară a ochiului stâng este tot semn bun.
Veți lua o decizie foarte bună, legată de viitorul dumneavoastră.
Citeste si: Obiceiuri sănătoase pe care poți să le adopți cu ușurință atunci când îți petreci timpul în fața ecranului
Dacă simțiți mâncărime în colțul ochiului stâng, înseamnă că vor apărea anumite ocazii, de care trebuie neapărat să profitați.
Este bine și dacă vă mănâncă tot ochiul stâng. Veți avea parte de o perioadă foarte norocoasă, pe toate planurile.