Ce înseamnă cu adevărat grăsimile sănătoase. Iată ce să mănânci ca să nu te îngrași!

Ce înseamnă cu adevărat grăsimile sănătoase. Iată ce să mănânci ca să nu te îngrași!

Grasimile sănătoase! Iată ce să mănânci ca să nu te îngrași!

Auzim de multe ori că este bine să consumăm grăsimi sănătoase și nu cele nesaturate precum grăsimile trans ori hidrogenate, pe care le găsim în alimentele procesate, delicioase ca și gust, dar extrem de periculoase pentru sănătate (margarina, prăjituri, pizza, snacksuri, chipsuri, gogoși, etc).

La polul opus, grăsimile considerate sănătoase susțin buna funcționare a organismului și contribuie la menținerea greutății optime. Care sunt însă acestea? Specialiștii ne dezvăluie în ce alimente găsim aceste grăsimi bune pentru organism și ce efecte benefice au asupra noastră.

Ce beneficii au grăsimile sănătoase

“Grăsimile esențiale ar trebui să reprezinte 20-30% din aportul de calorii zilnice (de exemplu 450 din 1500 de calorii).

Cele din categoria Omega 3 și Omega 6 aduc numeroase beneficii:
• Sunt o sursă de energie importantă
• Mențin echilibrul hormonal
• Ajută la asimilarea vitaminelor A, D, E și K
• Reglează nivelul de colesterol bun
• Ajută sistemul cardiovascular

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Nu te speli pe dinți? Riști să faci accident vascular cerebral sau atac de cord! 

 

Grasimile sănătoase! "Stimulează producerea celulelor cu rol de apărare a organismului"

• Reduc riscul de apariție a afecțiunilor Parkinson și Alzheimer
• Ajută la dezvoltarea fătului în timpul sarcinii
• Stimulează producerea celulelor cu rol de apărare a organismului”, declară Irina Alionte.
Ce înseamnă grăsimi sănătoase și unde le găsim

“Grăsimile sănătoase benefice sunt cele nesaturate:
Grăsimile mononesaturate – sursa bogată de vitamina E și reduc riscul de dezvoltare a afecțiunilor cardiovasculare. Se regăsesc în măsline, avocado, semințe crude de susan și dovleac, ulei de măsline, nuci, fructe oleaginoase.
Grăsimile polinesaturate – contribuie la reducerea trigliceridelor și a colesterolului din organism. Le găsim în uleiurile vegetale precum cel de măsline sau în peștele gras precum somonul, păstrăvul, tonul sau macroul. Este important să introducem în alimentație astfel de produse și să stăm cât mai departe de ele care conțin grăsimi procesate: margarina, prăjiturile, biscuiții, aluatul de plăcintă sau de pizza, hamburgeri, smântână vegetală, ciocolata instant, plăcinte, snacksuri, chipsuri, bomboane, pop-corn, gogoși, pui pane, semipreparate congelate”, explică Irina Alionte

Citeste si: Suptul degetului la copii- dăunător pentru sănătate? Iată ce spune medicul stomatolog Adrian Mina!

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină